ELMABAHÇE BARAJININ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bilecik'te Elmabahçe Barajı'ndaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, barajda depolanacak su ile 6 bin 290 dekar tarım arazisinin sulanacağını ifade etti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Ocak 2023 Çarşamba 11:56
360 Okunma
ELMABAHÇE BARAJININ ÜLKE EKONOMİSİNE KATKISI

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bilecik'te Elmabahçe Barajı'ndaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, barajda depolanacak su ile 6 bin 290 dekar tarım arazisinin sulanacağını ifade etti.


DSİ, Bilecik iline yaptığı yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bilecik ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Bilecik merkezde Elmabahçe Barajı'nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, tamamlandığında barajda depolanacak su ile 6 bin 290 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını bildirdi.



“2023 yılı içinde su tutulması planlanmaktadır”
Enjeksiyon ve derivasyon tüneli imalatlarının tamamlandığını ifade eden Balta, "Dolusavak ve gövde dolgu imalatları devam etmekte olup, 475 bin metreküp gövde dolgusunun 415 bin metreküpü tamamlanarak temelden 31 metre yüksekliğe ulaşılmıştır. Kalan dolgu ve dolusavak imalatları, vana odası ve cebri boru imalatları tamamlanarak 2023 yılı içinde su tutulması planlanmaktadır” dedi.


Temelden yüksekliği 39 metre ve su depolama kapasitesi 1,7 milyon metreküp olan Elmabahçe Barajı’nın tamamlanması sonucu 2023 birim fiyatları ile dekar başına 5 bin 485 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 34,5 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Küreli Genç 2023-01-11 16:08:47

İlimize bir çok baraj ve gölet yapıldı, devletimizden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.
Ancak 20 yıl önce Küre tarım arazileri kamulaştırılarak yapılan Kızıldamlar Barajı'nın suyu Küre' nin dümdüz ova olan Alaniçi-Işıklar mevkilerine verilmiyor. Koskoca barajın suyu boşa akıp gidiyor, Belirtilen alaniçi bölgesi verimli ve bağ,bahçe,sera yapımına bile uygun bir yer. Pompa elektrik vs istemeden sulanabilir. Yaklaşık 15 bin dekar arazi var sulanabilecek. Ekonomiye büyük katkı sağlar. Küre üzümü kirazı kavunu ile meşhur bir yer. Her dönüm 1.000 tl fazla kazandırsa senede 15 milyon TL yapar. Gençlerimiz köyü bırakıp gidiyor, üretim yapmak isteyende su bulamıyor.
Yerel gazete yetkililerinden birkez de Küre'ye gelip konuşup vatandaşı dinlemelerini, arazileri görmelerini, bu konuyu dile getirmelerini haber yapmalarını, Valimizin Milletvekillerimizin konuya kulak vermesini istiyoruz. Biz sadece boşa akıp giden suyun hemen yanındaki verimli arazilere akmasını istiyoruz.

Avatar
Küreli genç 2023-01-12 09:26:37

İlimize bir çok baraj ve gölet yapıldı, devletimizden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ancak 20 yıl önce Küre tarım arazileri kamulaştırılarak yapılan Kızıldamlar Barajı'nın suyu Küre' nin dümdüz ova olan Alaniçi-Işıklar mevkilerine verilmiyor. Koskoca barajın suyu boşa akıp gidiyor, Belirtilen alaniçi bölgesi verimli ve bağ,bahçe,sera yapımına bile uygun bir yer. Pompa elektrik vs istemeden sulanabilir. Yaklaşık 15 bin dekar arazi var sulanabilecek. Ekonomiye büyük katkı sağlar. Küre üzümü kirazı kavunu ile meşhur bir yer. Her dönüm 1.000 tl fazla kazandırsa senede 15 milyon TL yapar. Gençlerimiz köyü bırakıp gidiyor, üretim yapmak isteyende su bulamıyor. Yerel gazete yetkililerinden birkez de Küre'ye gelip konuşup vatandaşı dinlemelerini, arazileri görmelerini, bu konuyu dile getirmelerini haber yapmalarını, Valimizin Milletvekillerimizin konuya kulak vermesini istiyoruz. Biz sadece boşa akıp giden suyun hemen yanındaki verimli arazilere akmasını istiyoruz.

banner22

resim yükleresim yükle