ÇAYA DEV ZAM

Hafta sonu yaş çay alım fiyatlarının açıklanmasının ardından Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaptı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
17 Mayıs 2022 Salı 10:43
685 Okunma
ÇAYA DEV ZAM
banner15

Hafta sonu yaş çay alım fiyatlarının açıklanmasının ardından Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu 2022 yaş çay taban alım fiyatını açıklamasının ardından çay fiyatlarına dev zam geldi.

Buna göre, 2022 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından Çaykur, çaya zam yaptı.

Bloomberght’nin haberine göre, Çaykur, çaya ortalama yüzde 43.71 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

Haziranda yeni zam gelebilir

TÜİK’in enflasyon sepetinde çayın ağırlığı yüzde 0,5464 olarak gözüküyor.

Buna göre, yüzde 43.7’lik zammın manşet enflasyona etkisi 0.24 puan olacak hesaplanıyor. Zammın ay ortasında gelmesinden dolayı bu etki mayıs ve haziran enflasyon rakamlarında görülecek.

Sektör paydaşları, son yıllarda sürekli zarar açıklayan Çaykur’un haziran ayında çaya yüzde 10-15 oranında bir zam daha yapabileceğini iddia ediyor.

KAYNAK: Sözcü

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERçayÇaykur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle