BU YIL SALÇA YAPMAK ZOR, FİYATI YÜZDE 250 ARTTI

Bilecik'te salça sezonun açılması ile birlikte vatandaşlar kışlık ihtiyaçlarını yapmaya başlarken, pazarlarda salçalık domates ve biber fiyatları hayli yüksek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
31 Ağustos 2022 Çarşamba 11:41
746 Okunma
BU YIL SALÇA YAPMAK ZOR, FİYATI YÜZDE 250 ARTTI
banner15

 Bilecik'te salça sezonun açılması ile birlikte vatandaşlar kışlık ihtiyaçlarını yapmaya başlarken, pazarlarda salçalık domates ve biber fiyatları hayli yüksek.


 

Bilecik her hafta pazartesi günü Hürriyet Mahallesinde kurulan pazar alanında salçalık domatesler kasası 70 TL'den satışa çıktı. Normal zamanda kilo ile alışveriş yapan vatandaşlar, salça yapmak için domatesi kasayla alıyor. Geçtiğimiz yıllarda kasası 20 TL olan salçalık domates fiyatı 2 yılda hayli atarken, kapya biber olarak bilinen salçalık biberin kilosu ise 13 liradan alıcı buluyor.



"Yağmurdan dolayı işçi tarlaya girmiyor o yüzden fiyatlar yükseldi"
Salçalık domates ve biber satan pazarcı Can Özmen, Bilecik’te uzun zamandan beri tezgah açtığını söyleyerek, "Yazın gelmesiyle salçalık yapıyorlar. Bundan dolayı domatese talep attı. Ama yağmur yağdığı için çamurdan dolayı işçi tarlaya girmiyor o yüzden fiyatlar yükseldi. Haftaya inşallah düzelecek. Bilecik’te hazır salça kullanmıyorlar, hep kendileri yapıyorlar. Ondan dolayı diğer şehirlere göre talep yüksek" dedi.



"Bu sene çok memnunuz, ama müşteri memnun değil fiyatlar pahalı geliyor"
Diğer bir satıcı Nevin Minteş, salçalık domates ve biber satışı yanı sıra kendi yaptığı ev salçalarını da sattığını söyleyerek, "Her sene Eylül aylarında domatesler çıkar salça yaparız. Bu salçayı Bilecikliler çok severler. Domateslisi kahvaltıda, biberlisi de yemeklerde olur. Kahvaltıda ince kabuklu, menemende, salçada çok güzel olur; kaymak gibi olur kahvaltılarda.

Bu sene çok memnunuz, ama müşteri memnun değil fiyatlar pahalı geliyor. 5 liraya satıyoruz. Bu sene biraz sevindirici domates. Her sene kasası 20 liraydı bu sene kasası 70-80 lira. Alan da satanda memnun olmalı biz de fide parası veriyoruz. Deresakarı köyünde evimizde makinemiz, tavamız her şeyimiz var.

Biz de domateslerimizle kendimizde salça yaparak, satıyoruz. Her gün 4 tava yaparım. İstanbul, Ankara, Bursa, Eskişehir gibi illere gönderiyorum. 2 bin, 3 bin kavanoz salça yetmiyor" dedi.

Son Güncelleme: 31.08.2022 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GURBETÇİ 2022-08-31 18:26:29

OTURUP KENDİNİZ YİYİN.

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle