ARAÇ SAHİPLERİNE GÜZEL HABER

Petrol fiyatları 100 dolarlık kritik eşiğin altını gördü. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş Türkiye'deki benzinin litre fiyatına da indirim olarak yansıdı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Temmuz 2022 Perşembe 10:21
368 Okunma
ARAÇ SAHİPLERİNE GÜZEL HABER

Petrol fiyatları 100 dolarlık kritik eşiğin altını gördü. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş Türkiye'deki benzinin litre fiyatına da indirim olarak yansıdı.

Ekonomik büyümenin yavaşlayacağına dönük beklentilerle Çin'de yaşanan corona virüsü kısıtlamaları fiyatların baskılanmasında etkili oldu. Petrol fiyatları nisan ayından bu yana ilk kez varil başına 100 doların altına geriledi. Sonrasında ise bu fiyatın etrafında dalgalı seyrini sürdürüyor.

Petrol fiyatları neden geriliyor?

Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek için yeni karantinalara başlayan Çin’in yarattığı talep baskısı petrolü tekrar aşağı yönlü baskıladı. Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ve ABD’den sonra en büyük ikinci tüketici olan ülkenin talebinin azalacağına dönük endişeler petrol fiyatlarının düşmesine katkıda bulundu.

130 dolar seviyelerini görmüştü

Petrol fiyatları Rusya Ukrayna savaşının başlamasının hemen ardından martta varil başına 130 dolar seviyelerini görmüştü. Sonrasında Fed’in faiz hamlelerinin piyasaları yavaşlatacağı beklentileri ile Çin'de vakaların artması fiyatlar üzerinde baskıya neden oldu.

Benzine indirim geldi

Brent petrolün 100 doların altına düşmesi sonrası, benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 54 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatında ise bir değişiklik yok.

Böylece İstanbul'da benzinin litre fiyatı 25 lira 2 kuruştan, 23 lira 66 kuruşa indi. Öte yandan Ankara'da 23 lira 78 kuruşa, 23 lira 77 liraya düştü.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 14.07.2022 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle