ANNEYE AYDA 3260 TL

Anneye büyük destek! Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor. Bu şekilde annelere ayda 3.260 TL destek gelecek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Eylül 2021 Pazartesi 10:05
595 Okunma
ANNEYE AYDA 3260 TL

Anneye büyük destek! Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor. Bu şekilde annelere ayda 3.260 TL destek gelecek.

Çocuk sahibi olan kadınların iş hayatında yer alması için pek çok destek sağlanıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programlarına ve meslek kurslarına katılan annelere hem harçlık hem de bakım desteği imkanı bulunuyor.

Tutarlar arttı

Günlük harçlık tutarı bu yıl yükseltildi. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan, akabinde işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılan kadınlara günlük 110 lira harçlık veriliyor. Sanayi sektöründeki mesleklere ilişkin kurs ve programlara katılan annelere, eğer çocuğu 2-5 yaş arasındaysa ayrıca aylık 400 lira bakım desteği de sağlanıyor. İŞKUR'a başvuran anneler işbaşı eğitim programlarına ya da meslek kurslarına katılarak aylık (26 gün üzerinden) 2 bin 860 lira harçlık, 400 lira bakım desteği alabiliyor. Eline aylık 3 bin 260 lira geçiyor.

Sağlık pimi de ödeniyor

İşbaşı eğitim programları; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay olarak uygulanıyor. Yani anneler 6 ay boyunca çifte destekten yararlanabiliyor.. Meslek eğitim kursları ise en çok 160 gün sürüyor. Programlara katılan anneleri iş kazası ve meslek hastalığı sigortası ve Genel Sağlık Sigortrası prim giderleri de karşılanıyor.

KAYNAK: Ahaber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle