5 BİN 500 TL'Yİ GEÇECEK

Asgari ücretle çalışanların en çok merak ettiği şey elbette zam konusu. Her yıl başında yapılan zamlar bu kez Temmuz ayında da yapılacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Haziran 2022 Pazartesi 10:55
745 Okunma
5 BİN 500 TL'Yİ GEÇECEK
banner15

Asgari ücretle çalışanların en çok merak ettiği şey elbette zam konusu. Her yıl başında yapılan zamlar bu kez Temmuz ayında da yapılacak.

Aylardır süren asgari ücret zam tartışması netleşmiş gibi görünüyor. Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Temmuz ayında da enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız" ifadeleri, gerekse bakanların açıklamaları bu konuda noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdi. Erdoğan'ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili kurumlarla çalışma başlattı.


 

5 aylık enflasyon farkı ve maaş zammı kesinleşti

TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyon yüzde 35.64 olduğuna göre; şimdiden memur ve emeklileri için yüzde 30.64’lük enflasyon farkı oluşmuş durumda. Bunun üzerine toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 7 zam da eklenince memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 37.64’lük zam kesin görülüyor. Haziran ayında açıklanacak 6 aylık enflasyona göre yüzde 37.64’lük zammın daha da artacağı ve yüzde 40’lara yaklaşacağı tahmin ediliyor. Kesin zam oranı 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamı ile netleşecek.

Asgari ücret 5.500 tl seviyesinde olabilir!

Açıklanan Mayıs ayı enflasyonu ile birlikte memur ve emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı netlemeye başlarken, memur ve emeklileri için enflasyon farkı da kesinleşti. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre 5 aylık enflasyon yüzde 35.64 oldu. Asgari ücret hesaplaması her ne kadar memur ve emekli gibi olmasa da açıklanan enflasyon rakamlarına göre asgari ücrete yüzde 30 seviyesinde zam yapılması öngörülüyor. Böylece halen 4.250 lira olan asgari ücretin Temmuz ayı itibari ile en düşük 5.500 lira seviyelerine ulaşması bekleniyor. Asgari ücret hesaplaması her ne kadar memur ve emekli gibi olmasa da açıklanan enflasyon rakamlarına göre asgari ücrete yüzde 30 seviyesinde zam yapılması öngörülüyor. Böylece halen 4.250 lira olan asgari ücretin Temmuz ayı itibari ile en düşük 5.500 lira seviyelerine ulaşması bekleniyor.

KAYNAK: Yenişafak

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle