4X4'LÜK KREDİ!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 milyar liralık esnaf paketine başvurular başladı. Limiti artan ve faizi 2 puan düşürülen krediler, Halkbank aracılığıyla ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarla buluşacak. Halkbank, bu kapsamda her kesime destek olacak 4 farklı ürünü devreye aldı. İşte üreten ve istihdam sağlayan kesimin yararlanacağı kredilerin detayı…

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
14 Ekim 2022 Cuma 10:49
702 Okunma
4X4'LÜK KREDİ!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 100 milyar liralık esnaf paketine başvurular başladı. Limiti artan ve faizi 2 puan düşürülen krediler, Halkbank aracılığıyla ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarla buluşacak. Halkbank, bu kapsamda her kesime destek olacak 4 farklı ürünü devreye aldı. İşte üreten ve istihdam sağlayan kesimin yararlanacağı krediler...

Esnaf ve sanatkarın elini rahatlatacak 100 milyarlık can suyu kredisinde limit 1.5 milyona kadar çıkarken faiz yüzde 9.5’ten yüzde 7.5’e çekildi. Sermaye ihtiyacı için sağlanan kredide vade 60 ay olurken, işyeri edindirme kredisinde vade 120 aya, taşıt alımlarında da 84 aya kadar çıkabiliyor.

1 yıllık ustalık belgesi olup işyeri açacaklara ise yüzde sıfır faizle kredi imkanı sunuluyor. Tüm bu kredilerin başvuru adresi Halkbank. Banka, kredilerin detaylarını kendi internet sitesinde duyurdu. Buna göre esnaf ve sanatkara 4 farklı kredi seçeneği sunuluyor. Bunlar şöyle: Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) kefaletiyle işletme kredisi, ESKKK kefaleti olmaksızın krediler, ‘0’ sıfır faizli esnaf kredileri, esnaf yatırım kredileri.

KAYNAK: POSTA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle