3 SEKTÖR MUAF TUTULDU

Sanayiciye uygulanacak enerji kesintilerinden süt ve et ile ilaç sektörleri muaf oldu. Genel olarak çeşitli sektörlerde ise yapısal sorun oluşturmayacak düzenlemeler yapılıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Ocak 2022 Salı 10:34
764 Okunma
3 SEKTÖR MUAF TUTULDU

Sanayiciye uygulanacak enerji kesintilerinden süt ve et ile ilaç sektörleri muaf oldu. Genel olarak çeşitli sektörlerde ise yapısal sorun oluşturmayacak düzenlemeler yapılıyor.

BOTAŞ’ın ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş’nin (TEİAŞ) sanayiciye uygulayacağı doğal gaz ve elektrik kesintileri konusunda sektörlerin yapısal bir sorun yaşamayacağı kadar enerji akışı sağlanması konusunda fikir birliği oluştu. Ayrıca ilaç sektörü, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri sektörleri kesintilerden muaf tutuldu. Temel gıda olarak ekmek üretimi de bu kapsamın dışında değerlendirilmişti. Enerji kesintileri nedeniyle önceki gece Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB başkanları, TOBB sektör meclis başkanları, oda başkanları, ASKON, MÜSİAD, TİM Genel Başkanları, BOTAŞ ve TEİAŞ’ın üst düzey yöneticilerinin katıldığı online toplantı düzenledi. Burada ortak görüş olarak, sektörlerin herhangi bir yapısal sorun yaşamayacağı kadar enerji temini konusunda fikir birliğine varıldı. Sanayide günlük olarak büyük kayıplar beklenmekle beraber, sürecin minimum zarar ile atlatılması için çaba sarf edildiği kaydedildi.

Türkiye'nin doğal gaz tedarik ettiği İran'ın teknik arıza bildirerek 10 gün süreyle Türkiye'ye gaz akışını keseceği çalışmaları sonrasında BOTAŞ doğal gaz santralleri ve büyük ölçekli tüketicilere olan gaz akışını azaltma kararı almış; Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) de sanayiciye elektrik kısıtlaması uygulayabileceğini açıklamıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle