3-5 BİN TL'SİNE BAKMADAN SATMAYA BAŞLADILAR

15 Eylül tarihinde sona erecek olan ikinci el otomobil piyasasında 6+6 düzenlemesinin araç fiyatlarına etkisi devam ediyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
13 Eylül 2022 Salı 11:35
863 Okunma
3-5 BİN TL'SİNE BAKMADAN SATMAYA BAŞLADILAR

15 Eylül tarihinde sona erecek olan ikinci el otomobil piyasasında 6+6 düzenlemesinin araç fiyatlarına etkisi devam ediyor.

Antalya Galericiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Arkadaşlar şunu bilmiyor; 6 bin olunca satabilir misin? Satamıyorsun, 6 bin kilometreyi doldursan da 6 ay beklemek zorundasın. 6 ay doldurdun bu kez 6 bin kilometre olmasını bekleyeceksin.” dedi.

İkinci el otomobil piyasasında 6+6 düzenlemesinin etkisi devam ediyor. 15 Eylül’de başlayacak olan düzenleme öncesi Antalya’da ikinci el araç piyasasında hareketlilik yaşandı. Düzenleme hayata geçmeden önce aracını satmak isteyen vatandaşlar az da olsa indirim yoluna gitti. Antalya Galericiler Odası Başkanı İsmail Çağlar, düzenleme öncesi yaşanan hareketlilik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Araba fiyatlarının yüksek olmasının başlıca nedenleri arasında ilan siteleri bulunduğunu belirten Çağlar, “İlan sitelerine hiç alakası olmayan al-sat bile yapmayan kendine bu işi hobi olarak gören şahıslar araç koyuyor. Mesela bir kişi aracını 100 liraya koydu, sonra başka bir araç koyan o aracın boyası olduğunu görüp aynı değerde aracı 110 TL’ye bırakıyor. Bir başkası gelip kendi aracının 120 TL ettiğini söyleyerek o da 120 TL yazıyor. Fiyatlar otomatik olarak artıyor. Bu sitelere bir denetleme getirilmesi lazım. Ya ruhsat sahibi olması lazım, yetki belgesi galerici olduğunu ispat edenlerin buralara ilan vermesi lazım. Hiç alakası olmayan kişiler ilan koyup fiyatları yükseltiyorlar” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET

Son Güncelleme: 13.09.2022 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle