10 BİN LİRA YETİYOR

Türkiye’de kripto para borsaları henüz regüle edilmemiş durumda. Tam hukuki altyapıları da yok. Ancak regülasyon ve vergilendirme konusunda çalışmalar var. Merkez Bankası ilk adımı attı. Daha kapsamlı düzenlemeler bekleniyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Mayıs 2021 Salı 11:09
537 Okunma
10 BİN LİRA YETİYOR

Türkiye’de kripto para borsaları henüz regüle edilmemiş durumda. Tam hukuki altyapıları da yok. Ancak regülasyon ve vergilendirme konusunda çalışmalar var. Merkez Bankası ilk adımı attı. Daha kapsamlı düzenlemeler bekleniyor.

Kripto paralarla ilgili üzerinde durulan en önemli konulardan biri yasal düzenlemeler. Çünkü bu borsalar tam anlamıyla regüle edilmiş, güvenli ve sağlam platformlar değiller. Ancak gerek Türkiye’de, gerekse dünyada kripto paralara yönelik vergilendirme ve regülasyon konusunda adımlar atılıyor.

Özellikle Türkiye’de batan borsalar sonrasında bu hız kazandı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmeliği 30 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Bu yönetmelik uyarınca kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak. Bu karar ilk bakışta kripto varlıkların hukuki durumu açısından olumsuz görünse de bu kararla devlet ilk defa kripto para varlığını resmi olarak kabul etmiş oldu.

Bu olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Şimdilerde kripto paralara yönelik olarak daha kapsamlı düzenlemeler bekleniyor. Bunların başında ise Türk borsalarının regüle edilmesi ve kripto para kazançlarının vergilendirilmesi var. Ancak uzmanlara göre, vergilendirme çok da kolay olmayacak.

Çünkü bu sistemin kendine has özellikleri, kazançların vergi dışı bırakılmasına olanak tanıyor. Ancak sektörün büyük ve güvenilir borsaları da bir an önce sistemin regüle edilmesi ve yasal altyapıya kavuşturulmasını istiyor.

Türkiye’de dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısının 31 Aralık 2021’e kadar hazırlanacağı daha önce açıklanmıştı.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 25.05.2021 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle