TELESKOPLA AY VE GEZEGEN GÖZLEMİ

Bilecik’te öğretmenler ve öğrenciler teleskopla ayı gözlemledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
06 Ocak 2023 Cuma 11:27
107 Okunma
TELESKOPLA AY VE GEZEGEN GÖZLEMİ
banner15

Bilecik’te öğretmenler ve öğrenciler teleskopla ayı gözlemledi.


Bilecik eğitim camiasında orijinal etkinlikler sürüyor. Vezirhan ilk ve ortaokulu ay gözlemi için büyük bir organizasyon gerçekleştirdi. Teleskop ile Vezirhan Cumhuriyet Meydanında toplanan öğretmenler, öğrenciler ve veliler ay ve gezegenleri gözlemledi.


Çalışmanın koordinatörü Dursun Fakıh Ortaokulu Okul Müdürü Sabri Turhan, öncelikle teleskobun kurulumu, gözlemin yöntemi, gözlem yapılacak gün seçimi, gözlem yaparken nelere dikkat edileceği hakkında bilgileri kalabalık olan gözlem ekibi ile paylaştı.

Tüm halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanan bu etkinlik hem öğrencilere hem de Vezirhan halkına yoğun bir heyecan üretti. Ay’ın yüzeyindeki çukurları, Mars ve Satürn gezegenlerini çok net bir şekilde gözlemlenen bu etkinlikle özellikle öğrenciler için yeni bir ilgi alanı doğmuş oldu. Vatandaşlar okul yönetimine ve öğretmenlerine bu faydalı çalışma için teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERAyTeleskop
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle