ÖZEL BİLECİK SINAV KOLEJİNDEN 100. YIL ÖZEL PROGRAM

Özel Bilecik Sınav Koleji Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel Atatürk Parkı'nda düzenlendiği programda minik öğrenciler mest etti.  

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
28 Ekim 2023 Cumartesi 13:04
80 Okunma
ÖZEL BİLECİK SINAV KOLEJİNDEN 100. YIL ÖZEL PROGRAM

Özel Bilecik Sınav Koleji Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel Atatürk Parkı'nda düzenlendiği programda minik öğrenciler mest etti.  

 Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Türkçe öğretmeni Bilgecan Bozkurt günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Ardından Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmasının ardından okulun lise öğrencileri tarafından hazırlanan 'Cumhuriyet Oratoryosu'nun sunumu, ortaokul öğrencilerinin hazırladığı 'Cumhuriyet' korosu ardından müzik öğretmeni Şirinay Şirin tarafından hazırlanan ilkokul öğrencilerimizin piyano dinletisiyle devam etti.

"Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır"

Okul kurucusu Ahmet Kolağası’nın kapanış konuşması, "Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla yaşandığı bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bugün, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha güvenle bakacağız. Bu son derece anlamlı duruşumuzla, kardeş kavgası çıkarmak için boşuna bir çaba içinde olan şer odaklarına da bir kere daha en güzel cevabı vermiş olacağız. Bu duygu birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de hep koruyacağız. Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız. Dahası, en zor şartlarda ve imkânsızlıklarda bile hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü İstiklal mücadelesini zaferle neticelendiren bir milletiz. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.

Biz gençler, devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve anlayışla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine çıkarmaya kararlıyız.Bizi aydınlık geleceğimize taşıyan bu inançla, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla bizlerin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Programa Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Külhan, Emniyet Müdür Yardımcısı Kubilay Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Olgun,  İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bilal Eğil ve İsa Güneş ile çok sayıda veli katıldı.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle