ÖĞRENCİLER İÇİN BİLİM ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Bilecik’te okul öncesi eğitimi çalışmaları arasına ‘Bilim Şenlikleri’ de eklendi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Ocak 2023 Çarşamba 14:31
29 Okunma
ÖĞRENCİLER İÇİN BİLİM ŞENLİKLERİ DÜZENLENDİ

Bilecik’te okul öncesi eğitimi çalışmaları arasına ‘Bilim Şenlikleri’ de eklendi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in ‘Eğitimde Okul Öncesi Eğitimi Almayan Çocuk Kalmasın’ talimatı üzerine veriler yüzde 100’e ulaşmak üzere. Yaz okulları ile desteklenen, sınıf açma sayısı 10’dan 5’e düşerek okul öncesi oranı tavana dayandı.

Mehmet Nuri Efendi Anaokulunda ‘Bilim Şenlikleri’ çerçevesinde kuru buz deneyi, suda yüzen mandalina deneyi, yanardağın oluşumunu anlatan deney ve benzeri deneyler yapıldı. Öğrenciler yalnızca kendi sınıfında yapılan deneyi değil okul genelinde yapılan deneyleri de izleme fırsatı buldu. Bir başka etkinlikte Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulundan geldi. Okul Müdürü Sabri Turhan rehberliğinde gökyüzünü keşfedildi. Her çocuk teleskop ile güneşi ve gökyüzünü gözlemleme fırsatına buldu.


Şenliklere çocuklarla birlikte katılan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, “Hep birlikte miniklere bilgi, deneyim ve eğlence dolu bir gün yaşatmanın mutluluğunu yaşadık. Okul yöneticilerimize, öğretmen ve velilerimize bu ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle