ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR

Bilecik Halk Kütüphanesi’nde güvenlik görevlisi olan Mecit Oral, geç fark ettiği resim yeteneğini küçük çocuklara aksettirmek için her perşembe gününü onlara ayırıyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
04 Nisan 2022 Pazartesi 15:05
200 Okunma
ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYOR
banner15
banner18

Bilecik Halk Kütüphanesi’nde güvenlik görevlisi olan Mecit Oral, geç fark ettiği resim yeteneğini küçük çocuklara aksettirmek için her perşembe gününü onlara ayırıyor.


Bilecik Halk Kütüphanesi’nde her geçen gün yeni etkinliklerle çocukların yetenekleri ve ilgi alanları keşfediliyor. Gerçekleştirilen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Çocuklar Bilecik Halk Kütüphanesi güvenlik görevlisi Mecit Oral’ın ‘Çizim Atölyesi Etkinliği’nde resim çizme tekniklerini aşama aşama öğrenerek sanata dönüştürüyor.


Bilecik Halk Kütüphanesi’nde güvenlik görevlisi olan Mecit Oral, çocukların resim yeteneklerini ortaya çıkarmaları için onlara her perşembe günü ders veriyor.

Çocukların resim yeteneklerinin erken yaşta keşfedilmesinin önemine değinen Oral, “Çocuklar resim etkinliğini çok seviyorlar. Ben 30 yaşında resim yeteneğini keşfettim. Onlar benim kadar geç keşfetmesinler diye erken yaşta onlara bu yeteneklerini keşfetmede yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ortaya güzel çizimler çıkıyor. Çoğu çocuk hevesli. Resim yapmayı seviyorlar. Herkes çocuklarını kütüphaneye resim çizmeye gönderebilir” ifadelerini kullandı.

“Erken yaşta öğrenilen bir şey unutulmaz”
Oral çocukların kolay öğrenebilmeleri için aşama aşama ilerlediklerini kaydederek, “Etkinliğimizde çizgisel tarama çalışması yaptık. Ben de çocuklara nasıl öğretebilirim diye aşama aşama onlarla birlikte çiziyorum. Bu hafta elma çizmeyi denedik, aşama şeklinde.

Bu şekilde daha kolay öğrenebileceklerini düşündüm. Çocuklar gerçekten çok yetenekli. Çabuk kavrıyorlar. Erken yaşta öğrenilen bir şey unutulmaz” dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2022 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Meral Fener 2022-04-04 18:31:54

Tebrik ederim güzel kardeşim ilçede oturmasaydim oğlum Egemen i de getirirdim kursa

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle