BAKIŞ AÇISINIZ DEĞİŞECEK

Açı Koleji Kurucu Müdürü Zafer Bozkurt, 30 yıllık deneyimi olan bir kurumun 2022-2023 eğitim öğretim yılında Bilecik'te hizmet vereceğini söyleyerek, "Akademik olarak üniversite bazında ve orta okul mezunlarının Fen Lisesi kazanmaları oranında Türkiye’nin en yüksek orandaki kurumu" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
15 Ocak 2022 Cumartesi 15:01
408 Okunma
BAKIŞ AÇISINIZ DEĞİŞECEK
banner15

Açı Koleji Kurucu Müdürü Zafer Bozkurt, 30 yıllık deneyimi olan bir kurumun 2022-2023 eğitim öğretim yılında Bilecik'te hizmet vereceğini söyleyerek, "Akademik olarak üniversite bazında ve orta okul mezunlarının Fen Lisesi kazanmaları oranında Türkiye’nin en yüksek orandaki kurumu" dedi.

Bilecik'te 2022-2023 eğitim öğretim yılında hizmet vermeye hazırlanan Açı Koleji, düzenlendiği bir tanım toplantısıyla velileri bilgilendirdi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tanıtım programında açılış konuşması yapan Açı Koleji Kurucu Müdürü Zafer Bozkurt, "Bilecik’imizde bir ön çalışma sonrası açı okullarıyla ilgili anlaşmamızdan sonra ilköğretim bazında ve ortaöğretim bazında kurumumuzu açma kararı aldık.

Açı okullarını seçtik. Gerekçesi ise, 30 yıllık deneyimi olan bir kurum. Akademik olarak üniversite bazında ve orta okul mezunlarının Fen Lisesi kazanmaları oranında Türkiye’nin en yüksek orandaki kurumu. Bu bağlamda önce akademik araştırmamızı yaptıktan sonra açıyla görüştük. Daha sonra da sosyal ve sportif anlamda da araştırmamızı yaptık.

Bu bağlamda çok tatmin edici Açı uygulamalarından sonra bu kararı aldık. Bilecik’te özel okulculukla ilgili bir boşluk olduğu kesin. Evet okullarımız var ve çabalıyorlar. Çabalarını da taktirle karşılıyoruz. Ancak Türkiye’nin genel konjektüründen soyutlayamayacağımız nedenlerden dolayı bazı noktalarda bizim tamamlayıcı olmamız gerektiğini düşündük" dedi.

"Hedefimiz mutlu öğretmen, mutlu öğrenci"

Öğretmeni eğer okulu sevmiyorsa o öğretmen öğrenciye hiçbir şey vermeyeceğini anlatan Zafer Bozkurt, "Bu nedenle önce öğretmen dedik. Bu bağlamda öğretmenlerle ilgili görüşmelerimizde, öğretmenlerimizin tüm sosyal haklarını teslim etmek kaydıyla ve gerekli maaş politikasıyla önce öğretmenimizi mutlu etmeyi düşündük. Benim öğretmenim 12 ay maaş alacak. Benim öğretmenim tüm sosyal haklardan yararlanacak. Servisi olacak, öğlen yemeği olacak.

Benim öğretmenim asgari ücretle maaş almayacak. Bundan yola çıkarak, mutlu öğretmen, mutlu öğrenci demektir. Aidiyet duygusu oluşur ve orada projelerinizi üretebilirsiniz. Benim öğretmenim 26 saat derse girmeyecek. 25 saat derse girecek. 26’ncı saatte ben ikinci öğretmeni alırım. Çünkü o öğretmenin geri kalan saatlerinde tüm hafta içinde her öğrenciyle ilgili proje üretme sorumluluğu var. Otomasyon sistemiyle bunları zaten gözlemleyeceksiniz. Okuldaki öğrencilerim servisle ilgili sorun yaşayamaz. Buna izin vermeyiz. Açı normlarında olacak servisimiz. Yemeklerimiz kaliteli açı normlarında olacak" dedi.

"Okulumuzda sürekli hemşire bulunacak"

Zafer Bozkurt konuşmasının devamında, "Aynı zamanda daimi hemşirelerimiz de okulda kesinlikle haftada bir saat uğrayan  doktor anlayışı içinde değil, sürekli hemşiremiz bulunacak revirimizde. Biz çocuğa önem veriyoruz. Sosyal etkinliklere de önem veriyoruz. Spor alanımızda çocuğunuz badminton yapsın istiyoruz, bilardo oynasın istiyoruz.

Spor alanımızda çocuklarımız dans edecek, öğretmenleriyle çalışmalar yapsın istiyoruz. Bu bağlamda tama bir modern anlayış içinde çocuklarımızı geleceğe taşımak istiyoruz. 7 ve 8’inci sınıflarda cumartesi etüt çalışmaları akademiktir. Diğer sınıflarda cumartesi çalışmalarımız sportif ve sosyaldir" dedi.

"Üniversite ayağında çocuklarımız birebir etütlerle cumartesi günler ve hafta içinde gerektiğinde grup çalışmalarına hazırlanacaklar"

Zafer Bozkurt son olarak yabancı dil olmazsa olmazları olduğunu söyleyerek,"Benim zaten meslek alanında uzmanlık alanım yabancı dil bu nedenle bu konuda son derece hassasım. Ve bu konuda çok güçlü bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Cambridge sistemini takip edeceğiz.

Cambridge sınav sistemine dahil olacağız. Her sene çocuklarınızı İngiltere’den gelen öğretmenler sözlü ve yazılı yapıp okuldaki sınav notlarıyla paralel karşılaştıracaklar. Üniversite ayağında çocuklarımız birebir etütlerle cumartesi günler ve hafta içinde gerektiğinde grup çalışmalarına hazırlanacaklar. Görsel sanatlar atölyemiz olacak. Müzik odamız olacak. Yabancı dil odamız olacak. Laboratuarlarımız olacak" dedi.

" Burada özel okulun çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu gördük"

Açı Koleji Genel Müdürü Hakan Yılmaz ise, "Dünya üzerinde tespit edilen 42 bin meslek var. Bu mesleklerle alakalı ünlü bir anket firması milyonlarca kişiye hangi mesleğin daha zor olduğunu konusunda bir soru sorar. Anketteki içerisinde olmayan bir sonuçla karşılaşırlar. Aslında anne ve babalık meslek değildir. Ama sonuç olarak anne ve baba olmak sonucu çıkar.

Dünyadaki en kıymetli varlıkların anne ve babaları hoş geldiniz. Şuanda kendisi burada değil, ulaşmaya çalıştım ama çok yoğun, şehir dışında bir çalışmada bizi buraya getiren ve bu anlamda 2 yıldır çok ciddi çalışmalar yapmamıza sebep olan kişi Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin. Kendisine hem kendim hem yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Başkan bize ulaştığında Sema İnce hocamın aracılığıyla 2 yıl boyunca görüşmeler sürdürdük.

Burada özel okulun çok ciddi bir ihtiyaç olduğunu bir takım eksiklerin olduğunu Zafer hocamın da dediği gibi mevcut arkadaşlarımın emeklerine saygı duyuyoruz. Burada bir problem yok. Biz daha iyisini nasıl yaparızı uzun uzun tartıştık.Daha öncesinde farklı yatırımcılarla beraber oturduk.

Bizde sizinle lakalı bir takım çalışmalar yaptık. Sonuç olarak bu ekiple yola çıkmaya karar verdik. bundan son derece keyif alıyoruz. İnşallah bundan sonraki çalışmalar bu paralel de devam edecek" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle