AHMET SELÖZ’DEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, yayımladığı mesajında, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Eylül 2022 Pazartesi 14:27
60 Okunma
AHMET SELÖZ’DEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI
banner15

Eğitim-Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, yayımladığı mesajında, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.

“Yeni Eğitim-Öğretim dönemi sorunların değil, çözümlerin konuşulduğu bir yıl olsun”

Başkan Selöz, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; 2022-2023 eğitim-öğretim yılı, hayat şartlarının zorlaştığı, alım gücünün düştüğü, eğitim-öğretim masraflarının arttığı, iyileştirmelere ve yeni gelişmelere rağmen istenilen seviyeye gelinemediği bir zeminde, sorunların gölgesinde başlıyor. Millî Eğitim Bakanlığı’nın sürekli olarak eğitimde fırsat eşitliğinden, mesleki eğitimin niteliğinin artırılmasından, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması çabalarından bahsetmesine karşın, alandaki tecrübeleri görmezden gelen, eğitimin paydaşlarıyla yeteri derecede istişare etmeden hareket mantalitesi neticesinde bir türlü istenilen seviyeye ulaşılamıyor ve hedefler akamete uğruyor. Bu tür süreçlerin başarıya ulaşabilmesi için bakanlığın sürdürülebilir politikalar benimsemesi gerekir. Köklü sorunlara kalıcı çözümler ancak kararlı bir iradeyle mümkündür. Beklentileri karşılamayan, geliştirilmeye muhtaç meslek kanunu, anayasal ve yasal hakları kısıtlanmış sözleşmeli istihdam, bir türlü kapatılamayan öğretmen açığı, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmaması, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitimcilere ilave teşviklerin verilmemesi, birim ek ders ücreti miktarının düşüklüğü, eğitim kurumu yöneticiliğinde özlük haklarını ve yetkileri geliştiren kariyer odaklı sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememesi, eğitimin rehberlik ayağının eksikliği, öğretmenleri şiddete karşı koruyacak bir yasal düzenlemenin çıkarılamaması, öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanmamasının doğurduğu mağduriyetler, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının gerçekleştirilmemesi, yardımcı personel istihdamı gibi sorunlar konusunda hâlâ somut adım atılmış değildir.

Başlıca sorunlarımızı sıralamak gerekirse;

* Öğretmenlik meslek kanununun kapsamı genişletilmeli, başta kariyer basamakları olmak üzere sorunlu tarafları giderilmelidir.

* Öğretmen kariyer basamaklarında 8 yıl çalışana uzman, 4 yıl çalışana başöğretmen tazminatı sınavsız verilmelidir.

* Eğitim çalışanlarının mali ve özlük hakları iyileştirilmelidir.

* Sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmalı, kadrolu istihdam esas olmalıdır.

* GİHS, THS ve YHS ve diğer hizmet sınıflarına tabi eğitim çalışanlarının hakları iyileştirilmelidir .

* Öğretmenlerin yer değişikliği süreci yeniden kurgulanmalıdır.

* Yönetici görevlendirme süreci yeniden ele alınmalı, eksiklikler giderilmelidir.

* Okulların yardımcı personel ve donanım ihtiyacı karşılanmalı, okullara tahsis edilen ödenek ihtiyaçları karşılayacak şekilde artırılmalıdır.

* Eğitimcilere şiddete karşı yasal düzenleme yapılmalıdır.

* Öğretmen atamalarında mülakat kaldırılmalıdır.

* İstihdamda güçlük çekilen yerlerde teşvik sistemi hayata geçirilmelidir.

* Değişen şartlar göz önüne alınarak banka promosyon sözleşmeleri güncellenmelidir.

* Ek gösterge artışındaki eksiklikler giderilmelidir.

* Görevde yükselme sınavları biran önce yapılmalıdır.

Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiye’nin daha müreffeh olma yolundaki uzun vadeli hedeflerine ancak sorunlarını aşmış bir eğitim sistemiyle erişebileceğine inanıyor; eğitimcilerin beklentilerinin yerine getirilmesinin önemini ifade ediyor, sorunların çözüme kavuşturulacağı bir eğitim-öğretim yılı temenni ederek, bütün eğitim çalışanlarına ve öğrencilerimize başarı dolu bir yıl diliyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 12.09.2022 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle