YAZIKLAR OLSUN, PARA BULAMAZSA FUTBOLCULAR SOKAKTA KALACAK

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Bilecik 1969 Spor Kulübü Başkanı Ali Muyşin, tesisleri ve kalacak yerleri olmadığı için takımın bir pansiyonda kaldığını bunun maliyetini karşılayamadıkları için Pazartesi günü takımın sokakta kalacağı söyleyerek, "Testi kırıldıktan çatladıktan sonra bir anlamı yok. Sezon başlamadan bu sıkıntılı, çözülmesi gereken şeyleri halledemezsek sezon başladığında daha büyük sıkıntılar olabilir" dedi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Eylül 2022 Cuma 16:34
1783 Okunma
YAZIKLAR OLSUN, PARA BULAMAZSA FUTBOLCULAR SOKAKTA KALACAK

Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcisi Bilecik 1969 Spor Kulübü Başkanı Ali Muyşin, tesisleri ve kalacak yerleri olmadığı için takımın bir pansiyonda kaldığını bunun maliyetini karşılayamadıkları için Pazartesi günü takımın sokakta kalacağı söyleyerek, "Testi kırıldıktan çatladıktan sonra bir anlamı yok. Sezon başlamadan bu sıkıntılı, çözülmesi gereken şeyleri halledemezsek sezon başladığında daha büyük sıkıntılar olabilir" dedi.

Muyşin kulüp binasında yaptığı açıklamada geçtiğimiz gün Ziraat Türkiye Kupası 1'inci eleme turunda Yalovapor karşısında penaltı atışlarında kaybederek elendiklerini söyledi. Sezon öncesi kentte güzel bir ambiyans olduğunu anlatan Muyşin, "Şehrin tüm dinamitleri Bilecikspor için pozitif yönde ilerleme noktasında görüş bildirdiler. Tabi geldiğimiz noktada o noktaya vardık mı orası biraz şüpheli. Sezonun başlamasına 2 hafta var daha ama sorunları konuşmamız gerek. Takımımız iyi bir takım kurgusu oluştu oyuncusu, teknik ekibiyle birlikte. Son derece başarılı, mücadeleci, hırslı bir takımımız var. Ziraat Türkiye Kupası 1'inci eleme turunda penaltılara kaldıktan sonra o noktadan sonra şans giriyor devreye. Şans bizden yana olmadığı için bu turu atlayamadık. Bizim kulüp olarak konaklama, yemek, ulaşım, oyuncu ücretleri bunlar konusunda epeyce hedeflediğimiz noktanın gerisindeyiz. Tabi ki şehir elinden geleni yapmaya çalışıyor. Taraftarımız, camiamız, forma satışı, 111 üye gibi kampanyalarla" dedi.
"BAL bütçesi 3 milyon tutuyor"
2022-2023 futbol sezonu öncesi BAL'da mücadele için 2 milyon 750 ile 3 milyon arasında bir bütçe olması gerektiğini anlatan Muyşin, Bunun içerisinde konaklama ücretleri 10 aylık süreç için söylüyorum. 10 aylık süreç içerisinde sezon bitecek çünkü. Başlangıçtan bugüne açıkçası. Yaklaşık 400 bin lira gibi bir konaklama maliyeti gözüküyor. Haftalık 10 bin lira gibi market alışverişi, biliyorsunuz ki yemeği biz burada çıkartıyoruz, dışarıda yemiyoruz. Bu da 10 ayda yaklaşık 400 bin liraya maliyet çıkarıyor. Ulaşım, deplasmanlarımız uzak. BAL olmasına rağmen üçüncü lig gibi bir fikstür yayınlandı. Tekirdağ’a gidiceğiz, İstanbul’a gideceğiz. Uzak mesafeli deplasmanlarımız var. Bunlarla ilgili de bir teklifler aldık, sorduk yani ne kadara gidersiniz, bir gece kalınacak dönülecek çünkü. Yaklaşık 300 bin lira gibi bir ulaşım maliyeti gözüküyor. Tabi ki orda konaklanacak, uzak mesafe 8 tane maçımız var. 5 İstanbul, 3 Tekirdağ gösteriyor. Hani Sakarya’ya günübirlik gidip gelinebilir ama orada da yaklaşık 100 bin liralık minimum konaklama maliyeti gözüküyor. Transfer evrakları biliyorsunuz ki yeni aktarmalar yapılan transferler bunlarla ilgili yaklaşık 75 bin lira gibi Federasyona yatırılması gereken ödeme var. Yıl boyunca da oyuncuların maçları kazanmaları takdirinde maç başlarına aldıklarında 550 bin lira gibi bir rakam çıkıyor. Yaklaşık 2 milyon 800 bin gibi bir bütçeye oturuyor" dedi.
"Nakdi ödemeyle ilgili sıkıntılar yaşadığımız için konaklama ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz"
Bilecik 1969 Spor Kulübü Başkanı Ali Muyşin, bazı sanayi kuruluşların takıma destek verdiğini anlatarak, "Sanayi kuruluşlarından bireysel olarak esnafımızdan, forma satışından ve 111 üyelik kampanyamızdan yaklaşık 550 bin lira gibi bir kaynak oluşturabildik. Valimizin de bize malzeme konusunda bir desteği var yaklaşık 100 bin lira civarında. Yani 650 bin lira gibi bir kaynak bulduk. Bütçemizin üçte biri konaklama, yemek, ulaşım, üçte biri oyuncu peşinatları, üçte biri de sezon içerisinde oyuncularımızın maç başlarına kazanacağı paralar. İşte yemek lisans gibi maliyetlerimiz var. Bu noktada açıkçası konaklama işini çözemedik. Şuan da bir yerde takımımız kalıyor ancak nakdi ödemeyle ilgili sıkıntılar yaşadığımız için konaklama ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Açıkçası pazartesi gününe kadar bir sürecimiz var. Pazartesinden sonra takımımızın konaklama ile ilgili acil çözüme ihtiyacı var. Yemek, ulaşım sezon boyunca devam edecek. Ancak bunların da bugünden artık nasıl bir plan izlenecekse açığa kavuşması gerekiyor" dedi.
"Bilecik bürokrasinin bir masa etrafında toplanıp bu konulara çözüm bulacağını söyledi ama imkan olmadı"
Muyşin son olarak Bilecik bürokrasinin bir masa etrafında toplanıp bu konulara çözüm bulacağını söyledi ama imkan olmadığını söyleyerek, "2 hafta süre kaldı sezonun başlamasına. Bu birliklerin bir araya gelip bir masa etrafında toplanıp bir yol haritası çıkarılması noktasında sayın valimizden, milletvekilimizden, belediye başkanımızdan, Bilecikspor’a gönül veren herkesten sanayicilerimizden bir destek istiyoruz. Çünkü testi kırıldıktan çatladıktan sonra bir anlamı yok. Sezon başlamadan bu sıkıntılı, çözülmesi gereken şeyleri halledemezsek sezon başladığında daha büyük sıkıntılar olabilir. Bu bizim yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın olmazsa olmazı da değil yani. Bilecikspor kulübü Bilecik'in spor kulübü. Tüm şehre hitap ediyor. İmkân bulunamıyorsa da Bilecikspor Kulübü yönetim kurulu ona göre de bir karar almak zorunda kalabilir. Önümüzdeki hafta içerisinde umarım bir araya gelip toplanılır, bir yol haritası çıkar. İyi bir oluşum oldu taraftarla camiayla yönetimle teknik ekiple, oyuncusuyla son yıllarda bir araya gelmeyen birçok şeyin bir araya geldi ve pozitif bir atmosfer oluştuğu şu durumda çokta halledilemeyecek, çözülemeyecek şeyler değil bunlar. Sadece bir fikir birliği, akıl birliği yapılırsa bu işlerin üstesinden geliriz diye düşünüyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-09-16 16:52:08

Ustasından gelmiyorsanız istifa edip ayrıl sizinde aileniz var nam pesinse koşmayın kendinizi batırırsınız baktınız olmuyor atın belediye başkanının önüne kulübü çekilin kenara bak bakalım başkan napaxak

Avatar
Misafir 2022-09-16 18:08:57

Göreve talip olurken düşünülecek konular bunlar..ben başkan olayım da parayı şehir bileşenleri tedarik eder zaten diye göreve gelinilmis..

Avatar
Çok zor 2022-09-16 18:13:30

Bu ilde bazı şeyler çok zor. Sürdürülebilirliği yok. Sporda bu işlerden biri. Bence yol yakınken dönün, bu masrafıda ilde okuyan çocuklara yol ve yemek parası olarak dağıtın. Daha yararlı olur.

Avatar
BİLECİKLİ...... 2022-09-18 08:09:58

ALİ Bey son derece düzgün karakterli yıllardır Bileciğe hizmet vermiş bir iş insanıdır.Asla nam ve şöhret peşinde olmayan buna zaten ihtiyacıda olmayan bir esnafımız Zaten yıllardır kalitesi ve yaptığı işlerle bunu ispatlamıştır.Amacı sadece Bileciğin yani memleketinin takımı olan Bilecikspora hizmet ederek onu hak ettiği yere getirebilmek amacıyla Şehrimizin tüm dinamitlerinden yani saygın kişi kurum ve kuruluşlarından maddi ve manevi desteklerini Bileciksporumuza talep etmektedir.Bu Sezon yapılan ilk Maçta Manevi olarak başta Sayın Valimiz Belediye Başkanlarımız ve Bilecikspor taraftarları dahil herkes desteğini esirgemedi buçok güzel bir tabloydu fakat bunun birde maddi boyutu olduğu için bu kulübün maddi desteğede ihtiyacı var bu desteği Bikeikspor kulübünün başına kim gelirse gelsin aynı şekilde istemek zorunda haa siz biz maddi destek olmadanda yaparız diyorsanız buyrun yapın Beyefendiler öyle bilip bilmeden ahkam kesip nam peşinde diye yorum yapıp birilerini karalamaya çalışmak çok kolay dimi...
Zaten Ali MUYŞİN Beyi Bilen Biliyor Bilmeyende Kendisi Gibi Bilir...
SAYGILAR....

Avatar
Misafir 2022-09-18 14:15:07

Vali bey dahil herkesten yardım bekliyorsunuz.Yıllardır BAL liginde olan takımlara vali bey dahil hiç nakdi yardım yapılmadı.Bir işe girersen hazırlığında yapacaksınız.

Avatar
Erman 2022-09-18 16:16:40

Bilecik hiç bir zaman bu gücü gösteremedi, keşke bal da değilde, süper amatörde kalsaydık, küçük mutluluklar bize yeterdi..

Avatar
Anonim 2022-09-18 22:59:25

O zaman başkanlık koltuğunu bırakacaksınız beyefendi!! Ne yani 3 kuruşluk kulüp başkanı ağladı diye devlet yer tahsis ederek onlarca trilyonluk inşaat başlatıp masraf mı yapacak?? Süper lig kulüplerine bile böyle peşkeş çekilmiyor ali efendiii!!! Para yemeğe gelmişiniz de bal liginden düşünce başarısızlığa zemin yapıyorsun!!!

Avatar
FALAN FİLAN 2022-09-19 09:56:45

Olabilirsek destek olalım.
Bilecik bir il ve takımı BAL da.
Tv de ilçe hatta kasaba takımlar var .
Biraz iyi niyetli olarak destek olmak lazım.

banner22

resim yükleresim yükle