BİLECİKSPOR BAŞKANI CİNOĞLU, ÇEKİLEN KURALARI VE TAKIMIN SON HALİNİ DEĞERLENDİRDİ

Bilecik 1. Amatör Lig’in en kuvvetli takımlarından Bilecikspor’un Başkanı İsmail Cinoğlu, geçtiğimiz günlerde çekilen grup kuraları değerlendirerek, bu sene gruptan şampiyon olarak çıkacaklarını söyledi.

24 Temmuz 2015 Cuma 12:53
1935 Okunma
BİLECİKSPOR BAŞKANI CİNOĞLU, ÇEKİLEN KURALARI VE TAKIMIN SON HALİNİ DEĞERLENDİRDİ

 Bilecik 1. Amatör Lig’in en kuvvetli takımlarından Bilecikspor’un Başkanı İsmail Cinoğlu, geçtiğimiz günlerde çekilen grup kuraları değerlendirerek, bu sene gruptan şampiyon olarak çıkacaklarını söyledi.

 

 

  Cinoğlu, kulüp binasında İHA muhabirine yaptığı kura değerlendirmesinde, geçen sene Bilecikspor son anda devraldıkları ve maça çıkmamış eksi 6 puandan takımı şampiyonluk potasına soktuklarını söyledi. Şampiyonluk şansını son ana kadar kovaladıkları ve şampiyon olamadıklarını belirten Cinoğlu, “Bu sene 2015-2016 sezonu kuralar çekildi. İlk hafta geçen sene Bölgesel Amatör Lig (BAL) mücadele ederek Bilecik 1. Amatör Lig’e düşen Bozüyük Vitraspor ile zorlu bir deplasmanda mücadele ile başlayacağız. İkinci hafta kendi saha ve seyircimiz önünde grubun diğer bir güçlü ekibi 1308 Osmanelispor ile karşılacağız. Güzel bir lig olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

  “BİLECİKSPOR BU SEZON ŞAMPİYON OLACAKTIR”

 

  Bu takımı geçen sene aldıkların şampiyonluk parolası olmadığı, ama bu sene gruba şampiyonluk parolası ile başladıklarını belirten Cinoğlu, “Ben geçen sene kimseye bir söz vermedim. Ama bu sene şampiyonluk sözü veriyorum. Her yerde de bunu dillendiriyorum. Bilecikspor bu sezon şampiyon olacaktır inşallah. Yeni katılan 8 veya 9 civarında futbolcularımız var. Bunları da çok yakın bir zamanda bir hafta içerisinde tahmin ediyorum yemekli ve basının katılacağı bir toplantı şeklinde transferlerimizi tanıtacağız. Mevcut kadromuzu tuttuk. Sadece ikinci yarıda Ertuğrul ‘Eto’ lakaplı bir arkadaşımız vardı ve O döndü ama hala da bizde lisanslı. Her mevkiinin bir alternatifi olan bir takım kurduk. Transferi bitirdik, şekillendirdik. Bölgemizdeki oynayan takımlardan aldığımız futbolcularla kuruldu. Dışarıdan 3 tane transferimiz var” dedi.

 

  “BU SENE KADROMUZA GÜÇLÜ OYUNCULAR KATTIK”

 

  Bu sene kadrolarına 9 yeni futbolcu ile güçlendiklerini belirten Cinoğlu, sözlerine şöyle devam etti.

  “1308 Osmanelispor’dan 3 tane transferimiz var. Osmaneli Gençlerbirliğinden, Söğütspor’dan yeni oyuncular aldık. Tolga Burulday denilen bir arkadaşımız vardı BAL liginde oynayan Bilecikli bir kardeşimiz onu transfer ettik. Güzel bir takım kurduğumuzu ümit ediyorum. Bilecik’e yakışır şekilde. Tabi ki çok transfer yapmak, çok başarılı olacağın anlamına gelmiyor. Bu bir mayadır tutar mı tutar, tutmazsa tutmaz. Her şey bizim elimizde değil ama biz şu noktada rahat etmemiz lazım. Kulüp yönetimi olarak kulüp olarak bütün verileri en iyi şekilde yapacağız. Ama Allah yardım ederse de inşallah çalışmalarımızı da ona göre organize edeceğiz. Şampiyonluk için çıkıyoruz bunun sözünü verdim.”

 

 

 GEÇEN SENE MANCHESTER UNITED GİBİ BİR TAKIM OLUŞTURACAĞIM DEMİŞTİNİZ HAYALİNİZ OLDU MU?

 

  Manchester Unıted gibi derken formasıyla, çantasıyla, takım elbisesiyle, Bilecik halkını temsil etme kabiliyetiyle, giyimiyle kuşamıyla kenti temsil edecek çocukların çok yetenekli olması bazında bu söylemi söylediğini belirten Cinoğlu, “Bileciksporu taşıyabilecek karakter yapılarına da dikkat ettim. Ben bu işi seven bir insanım ama arkamda gezdirdiğim 25 kişinin arkama baktığım zaman sırıtmaması lazım. Her şey futbol değildir. Başarı olur olmaz ama arkada bize leke getirecek, bizim önümüzden geçmeyecek Bilecikspor’u temsil edecek ve formanın ağırlığını hissedebilecek arkadaşları özellikle transfer etmeden önce de en az 3’er gün, 5’er gün bu konuları anlattım. Biz geçen sene yöneticilik yapmadık. Biz geçen sene Allah’ın izniyle bir takım kurduk, gidebildiğimiz ölçüde gittik. Düşmemek için çıktık son haftaya kadar da şampiyonluğu kovaladık. Bu bir iman gücüydü, bir şanstı. Ama o şans her zaman futbolda olmaz. Kesinlikle takviyelerle olması gereken bir şey. Hala da transferleri tam anlamıyla yapamadık. 1-2 tane daha nüansta eksikliğim var. Onları da belki bitirdim diyorum ama çok ekstra bir durum olursa bir iki arkadaş daha katılabilir. Bu sene başarı için her şey yapılacak. Ne gerekiyorsa. Taraftarıyla, yönetimiyle, Bilecik’i ile her şeyiyle maddi ve manevi bunun arkasındayız. Tek çare şampiyonluk” dedi.

 

  TAKIMIN KAMP DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK ?

 

  Ağustosun ilk haftası takımın toplanarak toplu antrenmanlara başlayacağı vurgulayan Cinoğlu sözlerine şöyle devam etti.

  “Ağustos’un ilk haftası maksimum ayın 10’una kadar idmanlara başlayacağız. Malzemelerimizin siparişleri verildi. Bu arada geçen sene Fatih Savak arkadaşımla devam ediyoruz. Metin Hoca Vezirhanspor’un eski hocası Metin Uslu ile beraber ikisi aynı yetkilere sahip olmak şartıyla burada mücadeleye onlarda ortak olacaklar. Hocalarımız Fatih Savak ve Metin Uslu.Ben çocuklarla bazı istişareleri yaptım teklif de ettim ama ne kadar profesyonelleşmeye çalışırsanız çalışın yatacak yeriniz yok, kalkacak yeriniz yok. Gerçekler ortada. Şuanda bile maddi yönden soracak olursanız ben kendi cebimdeki paranın dışında güvendiğim sol cebim, sağ cebim ne kadar dayanır dayanmaz. Ama bize şuanda maddi kaynak olarak hiçbir şekilde görünen tabloda bir gelirimiz yok. Ama şunu söylüyorum Başkan olmak yük çekmektir. Bir yere soyunuyorsanız bunun sefası da cefası da vardır. Ben Bilecik’te hiç kimseye güvenerek bu işe çıkmadım. Sokakta merhaba derim, o parayı bulmaya çalışırım, bulamasam da sol cebimde ve sağ cebimde ne varsa onu çıkartırım. Geçen sene de öyle yaptım. Bu senede yapmaktan hiç çekinmem. Çünkü net duruşum var. Ya yürüyeceğiz, ya yürüyeceğiz. Ama bazı girişimlerimiz var. Bileciksporla ilgili bürokrasi bazında, destek noktalarında eskisi gibi değil. Bileciksporla yaşamak zorundalar”.

 

  BİLECİKSPOR NEDEN BU HALE GELDİ ?

 

  3. Lig’de  Bilecikspora çok yardımların yapıldığı ifade eden Cinoğlu, “O zamanlar başarı gelmeyince artık esnaf halk ve sanayide de bir bıkkınlık haline geldi Bilecikspor. Ve bu Bilecik’e çok şey kaybettirdi. Kaybetmesi normal. 8 senedir şuanda oturduğumuz lokalde anahtarı kapıyı açmadı. Anahtarını kapıya soktum açmadı. Dedi ki ben kapalıyım dedi. Yaklaşık yarım saat uğraştık ve anahtarla kapıyı açtık. 8 senenin bedeli kapısını kendi anahtarı bile geçit vermedi bu binaya girerken. Burası hengame, adam olmaz denildi. Buraya 3-5 arkadaş girdi ve kapıdan çıkardan başkanım hiç uğraşmayın dediler. Ama uğraşmak gerekiyor. Ben 10 yıla yakın yöneticilik yaptım Bilecikspor’da. Ben dahil olmak üzere tablo belli. 330 bin borç, 18 bin elektrik borcu ve kulübe ait bir tek su bardağı yoktu. Eski yönetimlerden, eski başkanlardan bize hatıra sadece bir bardak bile yok. Net bu bende dahil. Ben kendimi dışarı atmıyorum. Bende yönetimlerde bulundum. Demek ki zamanında işi iyi yapmamışız” dedi.

 

 

  “SANAYİCİLER, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİLECİKSPOR ATEŞİ ÖNCE SİZİ SONRA BİZİ YAKAR”

 

  Hep siyasi malzemelerle kulübü içine soktuklarını üzerini çizen Cinoğlu, “Bilecikspor’u hep siyasi tehdit olarak kullandık. Kimse Bilecikspor’a küsemez. Bilecikspor ateşi önce onları yakar, sonra bizi yakar. Ama buradan sanayideki bütün fabrika sahibi abilerime de söylüyorum. 800 bin dolar para verdik, 900 bin dolar para verdik bu 900 bin doları 10 yıllığın üzerine verdiler. Yılda yapar 90 bin dolar. Ayda yapar 9 bin dolar, 50 fabrikaya bölersen yapar aylık 500 dolar. Çok fazla atıp tutmaya gerek yok. Hala bu fabrikanın temelleri buradaysa Bilecikspor’a, Ertuğrulspor’a, Edebalispor’a, İl Özel İdare vs. spordan kaçamayacaksınız. Yardım edeceksiniz. Bu sosyal sorumluluk mücadelesi. Göreviniz. Öyle patron olarak da patronlar kurulu olarak ta organize sanayi çıkamayacaksınız. Ticari Sanayi Odası çıkamayacaksınız. Esnaf Kefalet Kooperatifi çıkamayacaksınız. Bir kurban gerekiyorsa İsmail Cinoğlu en kötü adam olacak taşlanacak ama bu Bilecikspor’a herkes sahip çıkacak. İsterse küme düşsün, yine sahip çıkılacak. Bilecikspor bir üste çıkacak, yine sahip çıkılacak. Herkesin parası varsa bizim de paramız var. Biz kimseden aşağı değiliz. Bizde insan çalıştırıyoruz, bizde iş adamıyız, bizde ekmek veriyoruz. Bende verdim eski geçmişe baksınlar hiç vermediysem cebimden 200 bin para vermişimdir, kayıt altındadır bu paralar İsmail Cinoğlu olarak. Bu koltukta oturdular, Bileciksporla yaşadılar, Bileciksporla bir yerlere geldiler. Eski başkanlara da sesleniyorum. Abidik gubidik işler yok. Bu borçların 336 milyonun 4 tane taksitini ödedim ben. Şuana kadar 18 bin TL’lik borç ödendi, Bilecikspor’a. gecikmiş bir borcumuz yok. 336 bin borcu taksitlendirdim 1. Amatör Kulüpte çorabı olmayan, forması olmayan bir kulüp başkanı olarak söylüyorum bunu. Ve şuanda da halen taksitler yatıyor. Hiçbir gelirimiz olmamasına rağmen bütün taksitleri yatırıyoruz. Cebimizden, ondan bundan 100 TL alarak. Daha kimsenin katkısı yok bu paralara. Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya buradan teşekkür ediyorum. Selim bey ilk günden beri olaylara mesafe, yakınlık, inanma bir noktaya geldi dedi ki, ben sizin başınızı öne eğdirmeyeceğim artık dedi. Siz tesisi geçtiniz dedi. Biz onlardan para istemedik. Ben daha Vali beye, Organize Sanayi’ye, Ticaret Sanayi Odasına, Esnaf Kefalete, Bilecik Belediyesine  gidip te 1 TL istemedim. Seçimler geçti adaylar şuanda Bilecikspora Milletvekili adaylarından Bilecikspor’a 100 TL istemedim. Biz böyle asil bir kulübüz”.

Son Güncelleme: 24.07.2015 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle