BİLECİKLİ ÜRETİCİLER DÜNYA İLE BULUŞACAK

Bir kalkınma ajansı, Bilecik’te faaliyet gösteren üreticiler için ‘Uygulamalı E-ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitim ve Danışmanlık Programı’ başlattı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
02 Haziran 2023 Cuma 11:48
59 Okunma
BİLECİKLİ ÜRETİCİLER DÜNYA İLE BULUŞACAK

Bir kalkınma ajansı, Bilecik’te faaliyet gösteren üreticiler için ‘Uygulamalı E-ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitim ve Danışmanlık Programı’ başlattı.

Program ile üreticilere ihracat kapısının açılması hedefleniyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren kalkınma ajansı tarafından hayata geçirilen ‘Uygulamalı E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitim ve Danışmanlık Programı, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla başladı.



Kızılkaya: “Üretici, daha çok kazanacak”
Açılış konuşmasında e-ticaretin öneminin pandemi ile birlikte daha da arttığını kaydeden Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya “E-ticaretteki gündem yoğunluğu, pandemi sonrasında da sürekli gelişim gösteriyor. kalkınma ajansı bünyesinde başlatılan program da bu gelişimi destekliyor. Programdan yararlanan üreticiler, dükkân sahibi olan diğer esnafa kıyasla daha avantajlı olacak. 7 gün 24 saat, kesintisiz şekilde müşteriye ulaşabilecekler. Mekân ve zaman sınırlaması olmadan faaliyetlerini sürdürebilecekler. Katılımcıların bu alanda uzmanlaşmasının başta Bilecik olmak üzere tüm bölgenin, ülkenin faydasına olacağına inanıyorum. Bilecik için bu eğitimin organize edilmesinde başta kalkınma ajansı olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.



Durak: “E-ticaret daha kıymetli olacak”
E-ticaret odaklı her çalışmaya ayrı önem verdiklerini kaydeden kalkınma ajansı Genel Sekreteri Prof. Dr. M. Zeki Durak da “Ajans olarak bölgemizde üreticilerin e-ticaretle dünyaya açılması için bir seferberlik başlattık. Bilecik ilimizdeki potansiyeli, ulusal ve uluslararası pazarlar ile buluşturmak için üreticilerimizin rekabet edilebilirliğini artırmak adına bu eğitimi başlatmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Üreticilerimizi birçok programla destekliyoruz. Bunlardan biri de kırsal kalkınma ve bu yöndeki desteklerimiz devam edecek. E-ticaret, önümüzdeki yıllarda çok daha kıymetli olacak. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürüttüğümüz genç istihdamı faaliyetlerimizden biri olarak, başta üreticilerimize, bölgemize katkı sağlayacak bu eğitim sonucunda bölgemizdeki katma değerli üretiminin yerelden ulusala, ulusaldan küresele artmasını hedefliyoruz. Programa destek veren Bilecik Valiliği ve ev sahipliği yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün 2022-2023 teması olan genç istihdamına ve kırsal kalkınmaya katkı sunacak kalkınma ajansının eğitim programıyla katılımcılar; teorik açıdan pazarlama ve sosyal medya yönetimini öğrenecek. Üreticiler; atölye çalışmalarıyla ürünlerin fotoğraf çekim yöntemlerini, uygun platformlara ürünlerin yüklenme şekillerini ve dijital pazarlama ile ilgili önemli bilgileri edinecek. 4 hafta boyunca 36 saat sürecek eğitimlere; başvuruda bulunan gençler, kadın üreticiler ve ilgili kurum/kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle