ASKERDE ÇARŞI İZNİNE ÇIKTIKTAN SONRA KAYBOLAN OĞLUNU ARIYOR

Bilecik İl Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken çarşı iznine çıkıp ardından birliğine dönmeyen Mesut Kurnaz'dan 48 gündür haber alınamıyor.

24 Aralık 2015 Perşembe 11:07
3062 Okunma
ASKERDE ÇARŞI İZNİNE ÇIKTIKTAN SONRA KAYBOLAN OĞLUNU ARIYOR
banner15

 Bilecik İl Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken çarşı iznine çıkıp ardından birliğine dönmeyen Mesut Kurnaz'dan 48 gündür haber alınamıyor.

 

 

 Oğlunun akıbetinden endişe eden gözü yaşlı baba Mehmet Kurnaz, bulunması için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Kurnaz, Erzurum İnsan Hakları Derneği Başkanlığı'na da başvurarak, oğlunun bulunması için yardım istedi.

 


  Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Karaca Mahallesi'nde yaşayan 8 çocuk babası Mehmet Kurnaz (56), 3'üncü çocuğu Mesut Kurnaz'ı 7 Ekim'de vatani görevini yapmak üzere yolcu etti. Bilecik İl Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda acemi eğitimini yapmakta olan Karaca, yemin töreninin ardından 6 Kasım günü çarşı iznine çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Tugay'dan nöbetçi bir astsubay, baba Kurnaz'ı telefonla arayarak, oğlunun firar ettiğini belirtti. Bunun üzerine Mehmet Kurnaz, oğlunun bulunması için askeri yetkililere başvuruda bulundu. 48 gündür kayıp oğlundan haber alamayan gözü yaşlı baba son olarak Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunarak, kayıp oğlunun bulunmasını istedi. Ardından İnsan Hakları Derneği Erzurum Şubesi'ne giden Mehmet Kurnaz, oğlunun bulunması için yardım talebinde bulundu.



  48 gündür üzüntüden gözlerine uyku girmediğini dile getiren Mehmet Kurnaz, "Oğlum 7 Ekim'de silüs aldı. Askere gitti. Yemin töreninin ardından çarşıya çıkmış. Bir daha kendisinden haber alınamadı. Nöbetçi astsubay telefonla aradı, oğlumun birliğine dönmediğini söyledi. İstanbul'daki büyük oğlumu Bilecik'e araştırması için gönderdim. Oğlum kaybolmuş. Nereye gittiğini ben de bilmiyorum. Oğlumun eve dönmesini istiyorum. Oğlumun herhangi bir siyasetle ilgisi yoktu. Köyde birlikte yaşıyorduk." diye konuştu. Oğlunun vesikalık fotoğrafını sık sık öpen baba Mehmet Kurnaz, "Oğlumun bulunmasını istiyorum. Gözüm yollarda kaldı. Bugün 48 gündür oğlum kayıpta. Hiçbir haber yoktur." şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

KAYNAK: CİHAN HABER AJANSI

Son Güncelleme: 24.12.2015 11:07
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKayıpAsker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle