OSMANLI MİMARİSİ ÇEŞMEDEN ŞERBET AKTI

Bilecik’te, Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden Miraç Kandili dolayısıyla su yerine şerbet aktı.

03 Mayıs 2016 Salı 10:51
1196 Okunma
OSMANLI MİMARİSİ ÇEŞMEDEN ŞERBET AKTI

   Bilecik’te, Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden Miraç Kandili dolayısıyla su yerine şerbet aktı.  

 

 

 

   Kent merkezinde bulunan Şehitler Parkı'ndaki Osmanlı çeşmesinden Miraç Kandili münasebetiyle halka şerbet ikramı yapıldı. Şerbetin yanında belediye tarafından helva ikramı da yapılırken, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Şehitler Parkı'ndaki programa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik ASKF Başkanı ve AK Parti Bilecik Belediye Meclis üyesi Nusret Tosun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

    Okunan duanın ardından Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kendi elleriyle vatandaşlara helva ve şerbet ikram etti. Ardından tüm İslam Aleminin Miraç Kandili kutlayan Yağcı, “Tüm insanlığın Miraç'ı kutlu olsun diyoruz ve bugün artık aramızdaki savaşların, sıkıntıların kin ve nefretin bitmesini ve sevginin kardeşliğin hoşgörünün birlik ve beraberliğin dünya üzerinde hakim olması için dua ediyoruz. Gerçekten insanlık kendisine çok büyük kötülükler yapıyor.

 

 

   Bu insanlar arasındaki bu kavganın bu çekişmenin bir an önce bitmesi için bugün Miraç Kandili olan bu günde bu gecede dua edeceğiz. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak halkımıza bu özel günlerin, gençlerimize özellikle önemini ve anlamını anlatmak onları bu özel günlerde motive etmek açısından uzun yıllardan beri artık gelenek haline gelen bir çalışmamız var. Yine bugün işte o çalışmalardan birisini sergiliyoruz.

 

 

    Halkımıza helva ikramında bulunuyoruz. Yine Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden her zaman olduğu gibi bu mübarek gün de Osmanlı şerbeti akıyor. Hemşehrilerimiz burada kana kana şifa niyetine bu şerbeti içiyorlar, helvadan yiyorlar. Hepsine afiyet olsun, onlara hizmet etmek bizler için mertebelerin en yükseği.

 

 

   Gerçekten Bilecik diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan bir şehir. Hep güzelliklerin örnekleri ilkleri bu şehirde başlamıştır. Bizler de bu atalarımızdan aldığı geleneği layıkla yerine getirme çabasındayız” dedi.

Son Güncelleme: 03.05.2016 10:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKandilGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle