OSMANLI EL SANATLARI KADIN ELİ İLE HAYAT BULUYOR

Osmanlı el ve temaşa sanatları kadın eliyle yeniden hayat buluyor.

18 Nisan 2014 Cuma 15:32
2028 Okunma
OSMANLI EL SANATLARI KADIN ELİ İLE HAYAT BULUYOR

 Osmanlı el ve temaşa sanatları kadın eliyle yeniden hayat buluyor.  

  Bu yıl Bilecik’in turizm ve tanıtım yılı olması kapsamında, çalışmalarına bu yönde yürüten Bilecik Belediyesi, Osmanlı El Sanatları Merkezinde, dokuma ve Ahşap boyama kurslarına hız kesmeden devam ediyor. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin, hediyelik eşya anlamında hazırlanacak ürünleri oluşturma yönünde çalışmalar yürüten kursiyerler, hem Bilecik’in turizm gelirlerine katkı sağlayacak hem de ev ekonomilerine ek gelir getirecek.

  Ahşap boyama kursunda yapılan işler olarak; sehpalar, peçetelikler, süs ahşap işlemeli aynalar, kabaktan yapılan lambalar, süs tepsileri, şemsiyelikler, minik süs kutuları, ahşap takı asma organizerleri,  raflar, gazetelikler vb. ürünler ortaya çıkarılıyor. Üç buçuk ay süren ahşap boyama kursunda 22 kursiyer eğitim görüyor.

  İlimizin marka değerli olarak Bilecik Belediyesi tarafından tescillenen Bilecik Bezi ise Osmanlı El Sanatları Merkezinde ilmek ilmek işlenmeye devam ediliyor. Şuan 2 aylık kurs kapsamında, 14 kursiyer tarafından devam ettirilen dokuma kursunda;  tamamen elişi olarak ahşap dokuma tezgahlarında aslına uygun olarak üretiliyor. Ayrıca Bilecik bezinden üretilen ürünler olarak Bilecik peşkiri, keseler, peştamallar, bayan iğne oyaları, masa örtüleri, şallar, bay kaş kolları, Bilecik poşusu, otantik çanta, perde ve benzer tekstil ürünleri kursa katılan ev hanımlarımızın maharetli ellerinde hayat yeniden hayat buluyor.


Son Güncelleme: 18.04.2014 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle