MART AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Bilecik Belediyesi Mart ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkanlığında gerçekleştirildi.

01 Mart 2016 Salı 17:11
2240 Okunma
MART AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI

Bilecik Belediyesi Mart ayı Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkanlığında gerçekleştirildi. 

 

 

  Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 2 gündem maddesi ile imar konuları görüşülürken, toplantı yarım saat geç başladı. İlk gündem maddesi olarak,  Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin 1’inci fıkrasına istinaden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sosyal Yardım Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması talebi görüşüldü. 

 

 

Bu gündem maddesi için açıklama yapan Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan, Bilecik halkına yapılan çeşitli yardımlarda erzak yardımı yapılması yerine yardımların gıda kartı ya da gıda çeki olarak değiştirilmesini talep ettiklerini söyledi. Cihan'ın açıklaması üzerine teklif meclise sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. 

 

 

  İkinci gündem maddesi olarak bazı dolu ve boş memur kadrolarında unvan ve derece değişikliği yapılması ve kadro ihdası önerildi.  Bu talep üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen, kadro derecelerinin düşmesi hakkında çekingelerinin olduğunu söyledi. Bu söylem üzerine oylanan önerge AK Parti'nin kabul etmesi, CHP ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyelerinin çekimser oy kullanmasıyla gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 

 

  Bu gündem maddesinin ardından Belediye Başkanlığı tarafından önerilen gündem maddesine eklenen Belediye Başkan Yağcı'nın, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve ilgili personellerin belediyecilik ve şehircilik anlamında bilgi ve tecrübelerini arttırmak amacıyla Belçika, Almanya, İspanya ve Fas'a  7 günlüğüne gönderilmesi talebi gorüşüldü.  Bu önergeye CHP ve MHP çekimser oy kullanırken, AK Partinin kabul etmesiyle oy çokluğuyla kabul edildi. 

 

 

 MHP VE CHP GRUBUNDAN YENİ YAPILAN OTOGARLA İLGİLİ SORU ÖNERGELERİ

 

 Son olarak, CHP ve MHP'nin soru önergesi olarak sundukları Bilecik'te yeni yapılan otogar  ve devam eden diğer inşaatlar hakkındaki soruları görüşüldü. MHP'nin sorularında yeni yapılan otogarın söylenen sürede yapılmadığını ve bu konu hakkında firmaya bir yaptırım uygulanıp uygulanmadığı soruldu. Bunun üzerine ilgili müdürlükler, inşaattaki aksamaların kendi ellerinde olmadığını, yapılan yeni otogarın Mayıs ayında açılmasının hedefleri olduğunu ve yaptırım uygulandığını söyledi. 

 

 

  CHP üyeleri sundukları beş soruluk önergede en dikkat çekeni, yeni yapılan otogarı gezdiklerinde iş güvenliği eksiklikleri gördüklerini ve otogarda kullanılan seramiklerin daha şimdiden patlamış olduklarını bunlarda art niyet olmadığını sadece bir öneri olduğunu belirttiler. Bu öneriler üzerine Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı yeni yapılan otogarın Mayıs sonu açılacağını tüm inşaatların ana işlerinin bittiğini sadece teferruatlarının kaldığını belirterek önerileri için teşekkür etti.  

 

 

  Öte yandan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Mart ayında yapacakları etkinlikleri duyurarak meclisi kapattı.

Son Güncelleme: 01.03.2016 17:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle