BİLECİK'TE ATA TOHUMU KARAKILÇIK BUĞDAYI TOPRAKLA BULUŞTU

Bilecik'te 20 dönüm alana ata tohumu olan karakılçık buğdayı toprakla buluştu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
21 Kasım 2022 Pazartesi 12:22
75 Okunma
BİLECİK'TE ATA TOHUMU KARAKILÇIK BUĞDAYI TOPRAKLA BULUŞTU
banner15

Bilecik'te 20 dönüm alana ata tohumu olan karakılçık buğdayı toprakla buluştu.


 

Bilecik Belediyesi tarafından tarımsal faaliyetlere destek sağlamak ve çiftçiye ata tohumu temin etmek amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, ata tohumu karakılçık buğday tohumlarının ekim çalışmalarına katılarak, ilgili birim amirlerinden bilgi aldı. 

Bilecik Belediyesi olarak hem çiftçiler için hem de tarıma destek anlamında güzel bir çalışma başlattıklarını belirten Başkan V. Subaşı, "Belediyemize ait tarlalara ata tohumu karakılçık buğdayını ekmek istedik. Üç parçada 20 dönümlük alana karakılçık buğdayını ekeceğiz. Ardından artan tohumları da çiftçimize dağıtmayı planlıyoruz. Aynı şekilde karakılçık buğdayından elde ettiğimiz ürünleri değirmenlerde işledikten sonra kendi tesislerimizde halkımızla buluşturacağız. Umuyorum güzel verim elde edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 21.11.2022 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle