BİLECİK BELEDİYESİ'NDEN EKMEK ZAMMINA İTİRAZ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye olarak, bugün yürürlüğe giren ekmek zammına itiraz ettiklerini belirterek, ''Vatandaşlarımız bu konuda tedirgin olmasınlar. Ekmek fiyatı 1 liraya da çıksa biz Bilecik Belediyesi olarak, ekmek satış noktasında ekmeği 50 kuruştan vermeye devam edeceğiz'' dedi.

17 Ekim 2015 Cumartesi 07:50
1622 Okunma
BİLECİK BELEDİYESİ'NDEN EKMEK ZAMMINA İTİRAZ

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye olarak, bugün yürürlüğe giren ekmek zammına itiraz ettiklerini belirterek, ''Vatandaşlarımız bu konuda tedirgin olmasınlar. Ekmek fiyatı 1 liraya da çıksa biz Bilecik Belediyesi olarak, ekmek satış noktasında ekmeği 50 kuruştan vermeye devam edeceğiz'' dedi.  

 

 

  Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı açıklamada, ekmek zammına ilişkin Bilecik Belediyesi olarak gerekirse ekmek satış noktalarını çoğaltabileceklerini belirtti. Yağcı, ''Ekmek zammına Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan bir komisyon karar veriliyor. Bu anlamda komisyon kurulup ekmeğin fiyatı noktasında bir değerlendirme yapmışlar. Kendileri daha önce bize geldiklerinde, biliyorsunuz ticaret karlılık için yapılır. Ancak bizim düşüncemiz şudur. Biz esnafımızın yanında olduğumuz gibi vatandaşımızın da yanındayız. Fakat şu anın zam zamanı olmadığını, onların belirlemiş olduğu zam oranının da mümkün olmayacağını kendilerine aktardık. Hatta maliyetlerin bu anlamda uygun olduğu için belediye olarak, bizler 50 kuruşa ekmek satabildiğimizi söyledik.

 

 

 Ama kendileri böyle bir karar almışlar. Dün karara ilişkin yazı bizlere de geldi. Belediye olarak, bu zamanda, bu orandaki bir zammı halkımız adına bizim kabul etmemiz söz konusu değil. Buna ilişkin gerekli talimatları da verdik ve itirazımızı yapıyoruz. Dün Cuma günü olduğu için bu itirazı iletemedik. Pazartesi günü bu başvuruda bulunacağız. Böylece TSO, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve Esnaf Sanatkarlar Odası'ndan yetkililerin katılacağı komisyonda bu konu görüşülecek ve ekmeğin fiyatı belirlenecek'' diye belirtti.

 

 

  ''HALKIMIZA EKMEĞİ GEREKİRSE BİRÇOK NOKTADA 50 KURUŞTAN VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

 

  Bilecik Belediyesi olarak, vatandaşların tedirgin olmamasını isteyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, açıklamasını şöyle sürdürdü;

  ''Ekmeğin fiyatı 1 lira da olsa biz belediye olarak halkımıza ekmeği 50 kuruştan vermeye devam edeceğiz. Bu konuda aşırı bir ısrar ve diğer şeyler de oluşursa bizler halkımız için bu ekmek satış noktalarını çoğaltırız. O konuda hemşehrilerimizin rahat olmasını tavsiye ediyorum. Hemşehrilerimiz belediye çay bahçesinin olduğu bölgedeki ekmek satış noktasında ekmeklerini alabilirler. Yalnız şunu da belirtmek istiyorum.

 

 

 3 ay önce başlattığımız ekmek satışı uygulamasında şunu gördük ki vatandaşlarımız, ekmek fiyatları 75 kuruş olmasına rağmen biz 50 kuruştan vermeye başladığımız halde vatandaşlarımızın bu ekmek satış noktalarına olan ilgisi oldukça az. Ekmek bizim en temel ihtiyaç gıdamız. Bu zamlar hepimizi ilgilendiriyor. Büyükşehirlerde belediye ekmek noktalarında büyük kuyruklar olur, ancak bizim satış noktasında böyle kuyruklar da olmuyor. Demek vatandaşlarımızın bu anlamda imkanları daha iyi. Vatandaşlarımızın, zengin veya fakir ayrımı olmaksızın, herhangi bir kart veya başvuru belgesi olmaksızın istediği gibi ekmeğini bu satış noktasından temin edebilir” dedi.

 

Son Güncelleme: 17.10.2015 07:50
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKZAMEKMEK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle