BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ CENAZE NAKİL ÜCRETİNDE İNDİRİM YAPTI

Bilecik Belediye Meclisi, kilometre başına 2 TL olarak ödenen cenaze nakil ücretini 1 lira 25 kuruşa indirdi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
11 Haziran 2021 Cuma 13:37
852 Okunma
BİLECİK BELEDİYE MECLİSİ CENAZE NAKİL ÜCRETİNDE İNDİRİM YAPTI
banner15

Bilecik Belediye Meclisi, kilometre başına 2 TL olarak ödenen cenaze nakil ücretini 1 lira 25 kuruşa indirdi.


Meclisin haziran ayı meclis toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Toplantıda 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Bilecik Belediyesi Kültür, Spor ve sanat projeleri kapsamında düzenlenen kurslara ilişkin ücretlerin belirlenmesi konusunda, Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen rapor görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandı.



Cenaze nakil ücretlerinde indirim yapıldı
Gündemde görüşülen bir diğer madde de ise, cenaze aracı nakil ücretlerinin belirlenmesi konusu oldu. Buna göre Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen rapor doğrultusunda daha önce 200 kilometre üzerindeki mesafelerde kilometre başına 2 TL olan uygulama, KDV hariç 1.25 TL’ye indirilirken, daha önce uygulanan ve 'Mesai dışında yüzde 50 artırım uygulanır' ifadesi kaldırıldı. Diğer yandan 200 kilometre altındaki mesafelere ise ücretsiz ulaşım imkânının devam edilmesi oy çokluğuyla kararlaştırıldı.

Derneklerle ortak hizmet projesi işbirliği kabul edildi
Toplantıda ayrıca Bilecik Belediye Başkanlığı’nın ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan 7 dernek ile belediye arasında 3 yıl süreli ortak hizmet projesi protokolü yapılması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantının son gündem maddesi olarak ise mülkiyeti Bilecik Belediyesi’ne ait tapunun 468 ada, 255 numaralı parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yapılması konusunda İmar Komisyonundan gelen rapor görüşülerek kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle