ALKIŞLAR MELEK BAŞKANA

Bilecik Belediyesine ait atıl alanlarda ekilen bal kabağının hasadı yapıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Ekim 2023 Çarşamba 11:42
132 Okunma
ALKIŞLAR MELEK BAŞKANA

Bilecik Belediyesine ait atıl alanlarda ekilen bal kabağının hasadı yapıldı.


Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından Pelitözü Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait alanda ekilen ata tohumu bal kabaklarının hasadına katıldı. Çalışanlarla birlikte tarladaki bal kabaklarını toplayan Subaşı, yapılan çalışma ve hasat hakkında bilgi verdi.



"Belediyemize ait tesislerimizde bal kabağı tatlısı şeklinde değerlendireceğiz"
Belediye Başkanlığına ait atıl alanları tarım yoluyla değerlendirdikleri için duyduğu mutluluğu anlatan Başkan V. Subaşı, ‘’Pelitözü Mahallesi'nde belediye başkanlığımıza ait atıl durumda bulunan 3 dönümlük alanda Bilecik’in meşhur bal kabağını ekmiştik. Şimdi bal kabaklarımızı hasat etme vakti. Burada topladığımız bal kabaklarını başta Bilecik Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olmak üzere belediyemize ait tesislerimizde bal kabağı tatlısı şeklinde değerlendireceğiz. Bu şekilde hem kadınlarımıza ekonomik anlamda destek sağlamış olacağız hem de ilimizin bu güzel lezzetini tanıtmış olacağız. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı Bilecik’in güzel lezzeti bal kabağı tatlısını tatmaya bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıldan bu yana Bilecik Belediyesine ait alanlarda ata tohumu, karakılçık buğdayı ve bal kabağı ekimi yapılırken, refüjler ise lavanta çiçeğiyle süsleniyor.

Son Güncelleme: 26.10.2023 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Belediyeci 2023-10-25 20:49:36

Bilecik de karasu mevkinde o kadar belediyeye ait arazi varki oralarına başka şahıslar tarafından ekilip biçiliyor belediyenin hiçmi haberi yok

banner22

resim yükleresim yükle