DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TESİSLERİNDEN BİRİ

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, katı atık ve bertaraf tesisinde incelemelerde bulundu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
04 Kasım 2022 Cuma 10:49
335 Okunma
DÜNYANIN EN ÖNEMLİ TESİSLERİNDEN BİRİ
banner15

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, katı atık ve bertaraf tesisinde incelemelerde bulundu.


 

Bilecik Belediyeler Birliği ve aynı zamanda Bayırköy Belediye Başkanı olan Mustafa Yaman, Kızıldamlar köyünde bulunan birliğe bağlı Biosun katı atık ve bertaraf tesisinde incelemeler yaptı. Yetkililerden tesisin son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yaman, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Tesis ve tesise giden yolda bir kaç düzenlemenin yapılacağını anlatan Başkan Yaman, "Dünyanın en önemli entegre katı atık yönetimi tesisi olan Biosun katı atık ve bertaraf tesisi yılda 120 bin ton evsel, tarımsal ve endüstriyel atık işleme ve bu atıklardan yılda 15 bin ton kompost üretme kapasitesine sahip. Yılda 35 milyon kwh saat elektrik, 12.5 milyon kwh saat ısı ve 20 bin ton karbon kredisi üretmesi planlanıyor. Ayrıca yatırımın parçası olan düzenli depolama tesisinde ise Bilecik ilinin yıllık 70 bin ton atığının 20 bin tonun altına kadar indirgenmesi ve bertaraf ediyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle