SEL FELAKETİNİN YARALARINI SARMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bilecik Şubesi Arama Kurtarma Ekibi, Kastamonu'da gerçekleşen sel felaketinin yaralarını sarmak için yola çıktı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Ağustos 2021 Çarşamba 16:48
145 Okunma
SEL FELAKETİNİN YARALARINI SARMAK İÇİN YOLA ÇIKTILAR
banner15

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bilecik Şubesi Arama Kurtarma Ekibi, Kastamonu'da gerçekleşen sel felaketinin yaralarını sarmak için yola çıktı.  


  Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki yangınının söndürülmesi için canla başla mücadele eden ekip şimdi de Kastamonu'da yaşanan sel felaketinin yaralarını saracak. Su tahliyesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verecek olan 3 kişilik ekip Kastamonu'ya gitmek üzere yola çıktı.


  Yola çıkmadan önce İHA muhabirine açıklamada bulunan Arama Kurtarma Başkanı Serhat Seymen, görev aldıkları Köyeceğiz ilçesinde 7 gün kaldıklarını söyleyerek, “Köyceğiz’in Sazak mevkinde, Elli Sekiz gediğinde görev aldık. Birkaç köyde daha görev aldık. Bizi köye bırakıyorlar, orada arazöze bağlanıyoruz, arazözle beraber söndürme çalışmalarına devam ediyoruz. Sazak mevkindeki bir operasyonumuzda Bilecik Orman işletme arazözüne bağlandık. Tamamen Bilecik ekinden oluşan ekipler halinde Eskişehir ekibinin ve Bolu ekibinin desteğiyle görev yaptık” dedi.


  “Nerede görev verilirse görevimizi icra edeceğiz
  Seymen,  “Perşembe günü bize Kastamonu, Sinop mevkindeki sel felaketinden haber verildi. Oraya geçmemiz gerekti. Toplanıp Bilecik'e geri döndük.  Yangın için kullandığımız ekipmanlarımızı bırakıp, sel ve enkaz felaketinde kullanacağımız ekipmanlarımızı aldık. Şuanda inşallah yola çıkıyoruz. Kastamonu, Sinop o mevkilerde nerede görev verilirse görevimizi icra edeceğiz. 3 kişilik ekiple yola çıkıyoruz.  Büyük ihtimalle iki arkadaşımız orada iki arkadaşımız daha sonradan bize dahil olacaklar" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 18.08.2021 17:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle