SATILIYOR !

Bilecik İl Genel Meclisi kasım ayı 17’inci birleşiminde tarihi Bilecik Hükümet Konağı binasının restorasyonuna onay verilirken, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Serler, “Hükümet Konağı taşınacağı eski binasının kısmi olarak da satışı gerçekleşebilir” dedi.

23 Kasım 2016 Çarşamba 15:26
2899 Okunma
SATILIYOR !
banner15

   Bilecik İl Genel Meclisi kasım ayı 17’inci birleşiminde tarihi Bilecik Hükümet Konağı binasının restorasyonuna onay verilirken, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Serler, “Hükümet Konağı taşınacağı eski binasının kısmi olarak da satışı gerçekleşebilir” dedi.  

 

 

  Bilecik İl Özel İdaresi binasında Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında toplanan kasım ayı toplantılarının 17’inci birleşiminde 36 ve 37’nci gündem maddeleri görüşüldü. İlk gündem maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından meclise sunulan, Hükümet Konağının restorasyon çalışmalarına başlanacağından restorasyon çalışmaları süresince Hükümet Konağı olarak hizmet vermek amacıyla Bilecik İl Özel İdaresi tarafından boşaltılan ve şuan için kullanılmayan ana bina ile Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından boşaltılan binalarının onarımının yapılarak Valiliğe geçici olarak tahsis edilmesi oy birliği kabul edildi.

 


 

  “Kısmi olarak da satışı gerçekleşebilir, bölerek de gerçekleşebilir, bütün de olabilir”

 

  Meclis sonrası Hükümet Konağının taşınacağı Bilecik İl Özel İdaresi eski binasının olduğu yerin satışı hakkında basın mensuplarının soru sorduğu Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, “Öncelikle imar planı değişecek bu belli bir zaman alacak. Belediye Başkanımız ve Belediye meclisimizle görüşüldükten sonra olacak. Bu belli bir zaman alacak ve bu zaman aşımında da imar planları olacak ve ihale aşamasına gelecek. Valilik içerisindeyken Valilik Konağının restorasyonu bittikten sonra diye bir madde koyulur ondan sonra satışı söz konusu olur. Burada Vali Beyle öyle bir ayrıcalığımız söz konusu değil, şerh filan koyduğumuzda yok. Yine Valilik binamız orada görev yaparken belki burada kısmi olarak da satışı gerçekleşebilir, bölerek de gerçekleşebilir, bütün de olabilir.

 

 

 Bütün olduğu zamanda 1 yıl sonra satın alma koşuluyla, bir yıl sonra inşaatlarına başlama koşuluyla denilebilir. O açıdan sıkıntı olacağını düşünmüyorum ben. Ben ilimize gelmiş bir para var. Valimiz Sayın Süleyman Elban’a da teşekkür ediyorum. Onun gayretleriyle oldu. Yaklaşık maliyet bildiğim kadarıyla 4 milyon civarında. Şu ana kadar bildiğim kadarıyla İç İşleri Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresine 1 milyon lira gibi bir para geldi. Hemen ihalesi yapılıp, restorasyon yapılacak şekilde diye biliyorum. Bu tarihi binada ilimize kazandırılmış olacak. Meclis olarak sizde gördünüz hep beraber buna karar verdik. Bilecik’imize hayırlı olsun diyorum. Bilecik’imiz için yapılacak her şeyde elimizi taşın altına koyarız” dedi.

Son Güncelleme: 23.11.2016 15:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle