ÇOCUKLARI SANDALYEYE BAĞLAMANIN CEZASI 10 AY 12 GÜN

Bilecik'te bir özel anaokulunda çekilen fotoğraflarda, dil ve konuşma gecikmesi bulunan ikiz öğrencilerin sandalyeye bağlanarak işkenceye görürken, öğretmen ve kurum sahipleri ceza aldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Ekim 2022 Cumartesi 15:26
792 Okunma
ÇOCUKLARI SANDALYEYE BAĞLAMANIN CEZASI 10 AY 12 GÜN
banner15

Bilecik'te bir özel anaokulunda çekilen fotoğraflarda, dil ve konuşma gecikmesi bulunan ikiz öğrencilerin sandalyeye bağlanarak işkenceye görürken, öğretmen ve kurum sahipleri ceza aldı.


 

Olay; 5 Ocak 2020 günü Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesinde hizmet veren özel bir anaokulunda meydana gelmişti. Okulun sınıfında çekilen bir kaç kare fotoğrafta, dil ve konuşma gecikmesi rahatsızlığı bulunan kardeş ikiz öğrencinin sandalyeye bağlanması ve bu öğrencilerden birinin sandalye ile yarı çıplak yere düşmesi yer alıyordu. O gün 3 buçuk yaşındaki ikizler A.T. ve T.T'nin annesi İnci T. babası Oktay T. Bilecik Cumhuriyet Savcılığına o gün giderek şikâyetçi olmuştu. Davanın 7'inci celsesinde sanıklar öğretmen Nihal K. kurum sahipleri Gamze-Muhammed E. çiftine son sözleri sorulurken, savcı mütalaasını sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme sanıklara "Kötü muamele" suçundan her bir çocuk için 10 ay 12 gün ceza verirken, hükmün açıklanması 5 yıl süreyle geriye bırakıldı.
"Bu eziyet karşısında şok olduk"
İnci T, çocuklarının 29 haftalık dünyaya geldiğini bu yüzden dilde ve konuşmada gecikme yaşadıklarını söyledi. O zaman aylarca ölüm kalım mücadelesi veren çocuklarının gördüğü bu eziyet karşısında şok olduklarını belirtti.
"Bu eziyetin bu işkencenin cezası ve bedeli bu olmamalı"
Baba Oktay T. ise bu cezanın içlerini rahatlatmadığı söyleyerek, "Bu eziyetin bu işkencenin cezası ve bedeli bu olmamalı. Şuan çocuklarımıza yapılanların karşısında ellerini kollarını sallayarak gezmelerinin bizi ve toplumu derinden yaraladı. Böyle bir olayda emsal bir karar çıkmasını bekledik. Suçları ispatlanan bu insanların 5 yıl suç islemedikten sonra sicillerinin bozulmamasının daha yaralayıcı" dedi.
Öte yandan, ikizlerin avukatı sanıkların 'Eziyet suçundan cezalandırılmalarını' isterken bu talep 'Red' edildi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERCezaEziyet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2022-10-30 19:11:42

Bu özel okul dediğiniz okul kime ait kurucuların adı şanı yokmi kim öyle önüne gelen özel okul açabilirmi

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle