Bilecik Haber

MV. TÜZÜN'DEN KANUN TEKLİFİ

SİYASET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) belediyelerin ve il özel idarelerin gelirlerini arttıracak kanun teklifi sundu.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) belediyelerin ve il özel idarelerin gelirlerini arttıracak kanun teklifi sundu.  


  Kahramanmaraş merkezli 10 ili ve 13.5 milyon kişiyi etkileyen depremlerin ardından CHP Genel Merkezi tarafından bölgeye yapılacak yardım ve desteklerin koordinasyonu sağlamak adına görevlendirilen Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediyelerin ve il özel idarelerin gelirlerini arttırması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.
  "Bu üzücü olay bir kez daha göstermiştir ki yerel yönetimler hayatımızın her alanında bize en hızlı ulaşan ve yardım elini uzatan kurumlarımızdır"
  CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün yaptığı açıklamada; “İlk günden itibaren genel merkez tarafından deprem bölgesinde yaşadığımız bu büyük felaketin yaralarını sarmak, yapılacak yardım ve çalışmaları koordine etmek üzere bölgede görevlendirildim. Şunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki eski bir Belediye Başkanı olarak böyle durumlarda Belediyelerimizin ve yerel yönetimlerimizin ne kadar etkili olduğuna bir kez daha şahit oldum ve belediyelerimiz ile gurur duydum. Ancak bu süreçte depremin hemen ardından elindeki imkânları seferber ederek harekete geçen siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm  belediyelerimiz kendi görev alanlarında kullanacakları sosyal yardım bütçelerinin yanında bu yarayı sarmak için yatırım bütçelerini de seferber ettiler. Fakat görüştüğüm birçok belediye başkanımız zaten yetersiz olan bütçelerinin neredeyse büyük bir bölümünü sosyal yardım ile afet bölgesine destek için tahsis ettiklerini söylediler. Bu üzücü olay bir kez daha göstermiştir ki yerel yönetimler hayatımızın her alanında bize en hızlı ulaşan ve yardım elini uzatan kurumlarımızdır. Bu nedenle onların ekonomik olarak güçlü olması çok önemlidir. Dolayısıyla genel bütçe vergi gelirleri tahsilâtından aldıkları payların arttırılması, kredi ve benzeri kesintilerinin sınırı olan yüzde 40 oranının yüzde 20’ye çekilmesi bu ve benzeri çalışma ile acilen belediyelerimizin ve il özel idarelerimizin gelirlerinin arttırılması konusunda TBMM’ye Kanun Teklifi verdim” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.