Bilecik Haber

TURİZM VE KÜLTÜREL DEĞERLERE BİR KATKI DAHA

İLÇE VE BELDE BELEDİYELERİ

Bilecik’in Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, “Tarihimize sahip çıkmaya devam ediyoruz” diyerek yeni bir projeye daha imza attı.

Bilecik’in Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, “Tarihimize sahip çıkmaya devam ediyoruz” diyerek yeni bir projeye daha imza attı.

Başkan Sever, “Rum Hamamı Yeniden İşlevlendirme Restorasyon Projesi kapsamında sergi salonu olarak ilçemize kazandırılacak olan bu renovasyon projesi, bölgemizin turizm ve kültürel değerlerine bir katkı daha sağlayacaktır” ifadeleriyle projeyi tanımladı.

Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever, Söğüt’ün Cumhuriyet Mahallesi, 112 Ada 82 Parselde bulunan,  mülkiyeti Söğüt Belediyesine ait olan Rum Hamamının Çağdaş Renovasyon teknikleri ile dönüşümüne başlanacağını ifade etti.

Başkan Sever, “Söğüt’ün ilk yerleşim yeri olarak bilenen bölgede yer alan ve Kurtuluş Savaşı döneminde işgalci kuvvetlerin bölgeden çekilmesi sırasında yakılarak yok edildiği bilinen atıl durumdaki tarihi Rum hamamının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri tamamlandı.

Rum Hamamı Yeniden İşlevlendirme Restorasyon Projesi kapsamında sergi salonu olarak ilçemize kazandırılacak olan bu renovasyon projesi , bölgemizin turizm ve kültürel değerlerine bir katkı daha sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.