Bilecik Haber

BANKALAR ATAĞA GEÇTİ

GENEL

Türkiye’de hibrit araçlara olan ilgi her geçen gün artarken, karbon ayak izini düşürmek isteyen şirketler de filolarını hibritlerle yenilemeye başladı... Bu konuda bankaların ciddi atakta olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de hibrit araçlara olan ilgi her geçen gün artarken, karbon ayak izini düşürmek isteyen şirketler de filolarını hibritlerle yenilemeye başladı... Bu konuda bankaların ciddi atakta olduğu belirtiliyor.

Özellikle son yıllarda küresel ısınma ve çevre konusunda farkındalığın artması, dizelin avantajının giderek azalması (hatta bazı ülkelerde yasaklanması) gibi etkenler, kullanıcıları hibrit otomobillere yöneltmeye başladı. Benzer bir yönelim Türkiye’de de dikkat çekerken, satışların hızla arttığı gözleniyor.

Nitekim Ağustos ayında 3 bin 229 adet hibrit otomobil satılırken, satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 177.4 artış kaydetti. Yılın ilk 8 ayındaysa hibrit satışları yüzde 218 gibi yüksek seviyede artarak 32 bin 885 adede ulaştı. Hibritlerin pazar payı bu dönemde 5.1 puan artarak yüzde 3.2’den yüzde 8.3’e yükseldi. Kabaca bakıldığında, Türkiye’de otomobil satın alan her 100 kişiden 8’i hibriti seçmiş oldu.

Bireysel müşterilerin yanı sıra özel şirketler, kamu kurumları ve filolar da, hibrit araçlara yönelmeye başladı. Bilhassa karbon ayak izini azaltmak isteyen şirketler.

KAYNAK: Milliyet

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.