Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesi gündem yarattı. Listede adı geçen Köfteci Yusuf’un ardından, domuz etine 4 farklı işletmede daha rastlandığı ortaya çıktı. Denetimlerin ardından ifşa edilen firmalar arasında market ve restoranlar da yer aldı.
Whatsapp Image 2025 05 22 At 11.29.07

İlk olarak, ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti saptanmıştı. Bu gelişmenin ardından Muğla’daki bir Çin restoranında 18 Aralık 2024’te dana kaburga olarak sunulan üründe domuz eti bulundu.

Whatsapp Image 2025 05 22 At 11.28.26

Aynı tarihte Balıkesir’deki Havranlı Kasap’ta da dana sucukta domuz eti tespit edildi. Skandalın bir sonraki adresi ise 20 Şubat 2025’te Antalya’daki “Muhtar Hanım’ın Yeri” adlı işletme oldu. Yapılan kontrollerde Adana köfte ve Adana kebabın içeriğinde de domuz eti kullanıldığı ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre bugüne kadar Konya, Balıkesir, Muğla, Bursa ve Antalya’da domuz eti içeren ürünlerle ilgili toplam beş ayrı işletme ifşa edildi.