HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Bilecik'te araç kirala işi yapan Hakan Köprülü, kredi başvurusu yapmak için gittiği Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde şok yaşadı. Müşterisine kiraladığı aracın otoyollarda yaptığı geçişlerdeki HGS ücreti yüzünden icralık olduğunu öğrendi

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
20 Kasım 2021 Cumartesi 13:45
1328 Okunma
HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

Bilecik'te araç kirala işi yapan Hakan Köprülü, kredi başvurusu yapmak için gittiği Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde şok yaşadı. Müşterisine kiraladığı aracın otoyollarda yaptığı geçişlerdeki HGS ücreti yüzünden icralık olduğunu öğrendi.


  Bilecik'te araç kirala işi yapan Hakan Köprülü 20 Eylül günü 11 DV 027 plakalı aracı kiraladı.  Araç ilk olarak 20 Eylül günü Ankara-Niğde otoyolu kullanırken, aynı otoyoldan 22 günü dönüş yaptı. Toplamda 137,5 bir ödeme araçta takılı Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) içinde bakiye olmadığı için ödeyemedi. Aynı araç 1 Ekim günü İstanbul-İzmir otoyolunda saat 13:01 ile 15:48 saatlerinde arasında geçiş yaptı. Bunların toplamı 143,5 L tutar yine araçta takılı olan HGS'nin içinde bakiye olmadığı için ödeyemedi. Toplamda 281 ödeme nedeniyle kendisine herhangi bir bildiri ve ceza gelmediğini iddia eden araç kirala işi yapan Hakan Köprülü, ,ilk geçişe 550 TL ceza, ikinci geçişe ise toplamda 855 ceza uygulandı.

   "Kanunda ki boşluğu kullanıyorlar"
  Bu geçiş ücreti ve cezaların kendilerine tebliğ edilmediği iddia eden Hakan Köprülü, " Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine
  4,5 gün önce başvurdum. Buradan cevap alamayınca sorgulama yaptı. O esnada bana otobanlarda icra kağıdı geldi. Benim hiçbir şekilde haberim yok.  Arabaları teslim alırken sorgulamayapıyoruz, düzenli olarak ta ben PTT’ye giderim sorgulamak için. 15-20 gün evvel yine gittim. Dedim ki benim herhangi bir yere borcum var mı? Plakayı verdim, sorguladım, herhangi bir borcun yok dediler. Bende ona istinaden borcum yok diye rahat davrandım. Muhtara da sordum herhangi bir tebligat gelmemiş. Zaten adamlar diyor ki 'bizim sana herhangi bir bildiri yapma zorunluluğumuz yok' diyor. Kanunda ki boşluğu kullanıyorlar" dedi.


  
 "Resmen otoban soygunculuğu yapılıyor"
  Tek arabadan gelen 4 ceza geldiğini borçların toplamın 281 TL olduğunu anlatan Köprülü, "Bu 281 cezalar ve avukatlık masrafı konulunca 2 bin 600 lirayı geçmiş. Normalde 59, 79, 29 ve 114 liradan 4 ceza için 281 lira ödemem gerekirken bana herhangi bir bildiri yapılmadığı için ve bunu PTT’de sorgulamama rağmen bana geldi. Borcun yok denmesine rağmen bana bu ceza geldi. HGS’nin bayisini aradım OGS’nin bayisini aradım. Yeni yapılan şirketlerden hiçbir şekilde bir bilgimiz yok. Toplam 2 bin 600 lira ödeyeceğim o da bugün ödersem. Resmen otoban soygunculuğu yapılıyor. Özel şirketler devletin yasalarının boşluğunu kullanarak milletten hakkından fazlasını almaya çalışıyorlar" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle