İSTANBUL DEVLET TİYATROSU 11 NİSAN'DA BİLECİK'TE

Anadolu'da tiyatroya hiç gitmemiş, tiyatrodan haberdar olmayan seyirciyi tiyatroyla buluşturmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları Anadolu turnelerine büyük önem veriyor.

05 Nisan 2014 Cumartesi 12:08
1186 Okunma
İSTANBUL DEVLET TİYATROSU 11 NİSAN'DA BİLECİK'TE

Anadolu'da tiyatroya hiç gitmemiş, tiyatrodan haberdar olmayan seyirciyi tiyatroyla buluşturmayı amaçlayan Devlet Tiyatroları Anadolu turnelerine büyük önem veriyor.

Devlet Tiyatroları bu kapsamda sahneleri olmayan yerlere giderek orada tiyatro kültürünü yerleştirme ve seyircilere alışkanlık kazandırmayı hedefliyor.

Turne boyunca Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Samsun, Çorum, Zonguldak, Denizli, Ordu, Manisa, Tuzla, Salihli, Isparta, Tokat, Burdur, Çaycuma, Sakarya, Düzce ve Bilecik tiyatroyla buluşturulacak.

Devlet Tiyatrolarının 7 Nisan'da başlayacak turne programı çerçevesinde;

İstanbul Devlet Tiyatrosu; Sait Faik Abasıyanık'ın yazdığı ve Gürol Tonbul'un oyunlaştırıp yönettiği 'Masallar, İnsanlar Bir de Türküler', 7-11 Nisan tarihleri arasında Manisa'da ve 10 Nisan Perşembe günü Salihli'de;

Vera Kissel'in yazdığı, Yücel Erten'in dilimize çevirdiği ve A. Atilla Şendil'in yönettiği 'Kalpak', 8 Nisan Salı günü Tuzla'da; Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı ve Elif Erdal'ın yönettiği 'İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı', 8 Nisan Salı günü Isparta'da, 9 Nisan Çarşamba günü Burdur'da ve 11 ve 12 Nisan tarihlerinde Denizli Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde;

Samed Behrengi'nin yazdığı, İlknur Özdemir'in dilimize çevirdiği, Günay Ertekin'in oyunlaştırdığı ve Özer Tunca'nın yönettiği çocuk oyunu 'Küçük Karabalık', 7 Nisan Pazartesi günü Çaycuma'da, 9 Nisan Çarşamba günü Düzce'de, 10 Nisan Perşembe Sakarya'da ve 11 Nisan Cuma günü Bilecik'te olacak.


Son Güncelleme: 05.04.2014 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle