BU UYGULAMALARA DİKKAT HEMEN SİLİNMESİ GEREKİYOR

Akıllı telefonlarda bazı tehlikeler bulunuyor. Bu tehlikeler arasında ise mobil uygulamaların taklit edilmesi de yer alıyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
05 Haziran 2021 Cumartesi 11:24
407 Okunma
BU UYGULAMALARA DİKKAT HEMEN SİLİNMESİ GEREKİYOR
banner15

Akıllı telefonlarda bazı tehlikeler bulunuyor. Bu tehlikeler arasında ise mobil uygulamaların taklit edilmesi de yer alıyor.

Teknolojinin kullanımının artması beraberinde mobil cihazların, sosyal medya hesaplarının ve bilgisayarların hacklenmesi ve veri çalınması yaygın bir şey haline geldi. Hackerların kullanıcıların cihazlarına girmek ve bilgi çalmak için kullanabileceği çok sayıda yol bulunuyor ve bunun için de yeni yöntemler geliştiriliyor. Öte yandan bu kişilerin sizin haberiniz olmadan telefonunuza girmek için geliştirdikleri en yeni teknikler gerçekten de şaşırtıyor.

“SAHTE UYGULAMALAR BÜTÜN VERİLERİNİZİ ÇALIYOR”

Yeni yöntemler arasında popüler uygulamaların bir kopyası oluşturuluyor. Siz güvenilir bir uygulama olarak indiriyorsunuz ancak o sahte uygulama telefonunuza giriyor ve sizin bilgilerini çalıyor. Pek çok kişisel bilgiye ulaşmayı sağlayan sahte uygulamalar kullanıcıları tehdit ediyor. Bir siber güvenlik şirketi olan BitDefender, dolandırıcıların yeni yönteminin popüler uygulamaları klonladığını söylüyor. Kullanıcıları kandıran bu uygulamalar kişilerin bilgilerinin çalınmasını ve pek çok şekilde dolandırıcılıkta kullanılmasına neden olabiliyor.

Bu uygulamalar arasında ise Book Readr, Pluto TV, Kaspersky: , Free Antivirus, VCL Media Player, Uplift: Health and Wellness App, Gosuslugi.ru gibi uygulamalar yer alıyor.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 05.06.2021 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle