YILDIRIM'DAN 1 KASIM SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, “Halkımız istikrar dedi. Türkiye genelinde de Bilecik genelinde de yüzde 10'a yakın bir artışımız oldu” dedi.

04 Kasım 2015 Çarşamba 07:30
915 Okunma
YILDIRIM'DAN 1 KASIM SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

 Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, “Halkımız istikrar dedi. Türkiye genelinde de Bilecik genelinde de yüzde 10'a yakın bir artışımız oldu” dedi.  

 

 

  Yıldırım, makamında gazetecilere yaptığı değerlendirmede, seçimden önce yaptığı oy oranlarında yaptığı tahminlerin tuttuğunu söyledi. 7 Haziran'da vatandaş koalisyondan yana tavrını koyduğunu belirten Yıldırım, "7 Haziran da vatandaşımız 'Koalisyon yapın bakın AK Parti’yle istikrarlı bir hükümet kurun' dedi ama geldiğimiz noktada hem MHP'de hem CHP'de bununla ilgili bir tavırları olmadı. HDP ile kurulması zaten mümkün değildi o dönemde. Baktılar vatandaşımız en son verdiği kararda 'Koalisyon kurulamadı, ben tekrar oyumu AK Parti'ye veriyorum, siz bu işi beceremediniz' dedi diyelim. Tabi bizim 7 Haziran öncesi vaatlerimiz ufak tefek vardı ama bu asgari ücretin bin 300 TL olması Türkiye'ye bir takım kolaylıklar sağlanması yani bizim vaatlerimiz vatandaşa inandırıcı geldi. Diğerleri gibi biz fazla uçmadık diyelim. Abartmadık, vatandaşta buna inandığı için bizlere oy verdi” diye konuştu.

 

 

“KÖYLERİMİZE GEREKEN HİZMETLER FAZLASIYLA DEVAM EDECEK”

 

  7 Haziran öncesinde de hizmetlerimiz devam Ettiğini anlatan Yıldırım, “30 Mart’tan sonraki yapılan asfalt çalışmaları, çöp toplama işleri, köylerimizin yıkanması ilaçlanması yani bir çok hizmete başladık. Bunlar oy olarak geri dönüyor tabii ki. Vatandaşlarımız yapılan hizmetleri de gözardı etmiyor. Yapılan hizmetlerin karşılığını aldık. Bizler her seçim öncesi sizlerde farkındasınız daha önceki seçimlerde de sadece AK Parti’lilerin değil, öncesinde de bir takım güçler diyelim bir takım arkadaki görünmeyen güçler bir takım olaylarla hep siyaseti etkilemeye çalışıyor ama vatandaşımız artık bunu gördü. Yani 17 Aralık Gezi olayları, kapatma davaları, bunlar dikkat edin, her seçim öncesi olan olaylar. Mesela 1999 seçim öncesinde de Abdullah Öcalan'ın yakalanıp seçim hediyesi gibi Türkiye'ye gönderilmesi var. Bunlar çok dikkat çekici. Bu seçimde de fark edersiniz Ankara Garı olayı 102 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi bunlar AK Parti'nin tamamen oyunu değiştirmeye yönelik hareketler. Şükür halkımız da bundan yana tavrını koydu ve bunun da farkında. Mesela bir siyasi partinin önünde silah patladı ve o siyasi partinin mensubu çıktı. Vatandaşımız artık bu tip şeylere inanmıyor. Yapılan icraata bakıyor istikrara bakıyor” dedi.

 

 

 SEÇİM AKŞAMI PARTİLİLER NEDEN AHMET DAVUTOĞLU’NA TEZAHÜRAT ETMEDİ?

 

  Gazetecilerin “Seçim akşamı yürüyüş yapan AK Partililer Recep Tayyip Erdoğan diye bağırdı. Davutoğlu bir lider olarak görülmüyor musunuz?” sorusuna, 'Ahmet Davutoğlu' diye de bağırdıklarını kaydeden Yıldırım, “Recep Tayyip Erdoğan bizim kurucu başkanımız. Sonuçta bu ülkemizin de Cumhurbaşkanı. AK Parti ve Cumhurbaşkanımızı seven grubun sadece AK Parti demeyelim buna CHP'linin de MHP'linin de oyu var. Bunların sayesinde de seçildi ve yüzde 52 oy aldı. Türkiye sevilen bir lider olduğu için Recep Tayyip Erdoğan tabi biraz daha ön plana çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 

BİLECİK, MHP’NİN TÜRKİYE’DE EN ÇOK OY KAYBETTİĞİ İLLER ARASINDA İLK ÜÇTE”

 

  Televizyonlarda seçim sonuçlarını seyrederken Bilecik'in MHP’nin en çok oy kaybettiğini iller arasında ilk üçte yer aldığını gördüğünü dile getiren Yıldırım, “MHP'nin en çok oy kaybettiği üçüncü vilayet Bilecik Türkiye genelinde. Bunlarda Bahattin Bey'in etkeni olduğunu seçimlerden önce de söyledik. Dediğimiz sonuçta ortaya çıktı. Gerçekten Bilecik genelinde Bahattin beyin etkisi var. Sevilen bir siyasi ağabeyimiz var diyelim. Onun etkisi olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 


 

  "ÇİFTÇİ ÜLKENİN NEREDEN NEREYE GİTTİĞİNİ İYİ BİLİYOR"

 

  Her köyde belli oranda yüzde 9-10 civarından yüzde 50’lere varan oylar arttığını ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

  “Bu oy oranlarının artışına yapılan hizmetler diyelim. AK Parti’yi köylüye daha yakın hissediyor. Çiftçi bizi her zaman eleştiriyor ama yaptıklarımızın da farkında. Bizim bu yönde de çalışmalarımız daha da artacak. Biz çiftçi çok iyi durumda demiyoruz ama ülkenin nereden geldiğini nerelere geldiğini iyi biliyorlar, farkındalar. Ciddi desteklemeler verildi. Tabi köylerimizde eskisi gibi insan da kalmadı. Göç fazla oldu. Genelde de yaşlı kesimde 2002 öncesini çok iyi bilen kesim. Bildikleri için AK Parti’den başka bir çözüm olmadığını biliyorlar. Gençler 2002 yılının öncesinde 8-10 yaşında olan gençler bunun farkında olmaya başladılar diyelim. Şu 5 aylık dönemde yaşananlar ülkenin nerelere geldiği ülkenin belirsizliği onlar da biraz işin farkında diyebilirim. Milletvekilimiz Halil bey de çok büyük gayretler sarf etti. Vatandaşlarımız Halil beyin yanlarında olduklarının farkında. Vatandaşlar ile bire bir diyalogları sayesinde oy oranın artmasının diğer bir etkeni oldu.”

Son Güncelleme: 04.11.2015 07:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle