YAŞAR TÜZÜN, DEDİKODULARA YANIT VERDİ

  Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde aday adaylığı açıklayarak, "Beni ben eden Bilecik’tir. Ben meclis başkanı da olsam, ben Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı yardımcısı da olsam, ben bakan da olsam, ben meclis başkan vekili de olsam bu onuru bu gururu yaşayacak olan Bilecik’tir, Bilecik olmalıdır. Bu düşüncelerimle Bilecik'ten aday adayı olmak istiyorum" dedi. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
07 Mayıs 2018 Pazartesi 13:53
3985 Okunma
YAŞAR TÜZÜN, DEDİKODULARA YANIT VERDİ

  Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanvekili ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde aday adaylığı açıklayarak, "Beni ben eden Bilecik’tir. Ben meclis başkanı da olsam, ben Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı yardımcısı da olsam, ben bakan da olsam, ben meclis başkan vekili de olsam bu onuru bu gururu yaşayacak olan Bilecik’tir, Bilecik olmalıdır. Bu düşüncelerimle Bilecik'ten aday adayı olmak istiyorum" dedi. 

  Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimlerine 81 ilde teşkilatlarının el birliği ile hazırlandıklarını belirterek, "Biliyorsunuz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmanın, Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yapmanın hatta Cumhuriyet Halk Partisi’nde üye olmanın onuru, şerefi ve gururu farklıdır. Partimizin bir çok değişik organında görev yapmış bir kardeşinizim ve son dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili olarak görev yapmaktaydım. Benim görev süremin bitmesine yaklaşık 19 ay vardı. 5 aylık bu süreç içerisinde bir muhalefet milletvekili olarak aradığımız bazı genel müdürler, müsteşarlar kamuda çalışanlar kısmen telefonlarımıza çıkmaz iken meclis başkan vekili olduktan sonra telefonlarımıza çıkmaya başlamışlardı.

 Benim 19 ay gibi bu görevde kalma durumu söz konusu iken erken seçim kararı alındı. Hiçbir kaygı duymuyorum hiçbir korkum yok bunu belirtmek istemiyorum. Belirtmek istediğim tam da bu makamın unvanını Bilecik'imize hizmet olarak çevireceğim dönemde bu karar alındı. Takdir ederseniz ki uygun da görürseniz çünkü daha ben adaylık müracaatımı gerçekleştirmemiş bir arkadaşınızım. Kamuoyunda diğer siyasi partiler CHP’nin adayının kimin olacağını beklentisinin içerisindeler" dedi.

  "Beni ben yapan Bilecik'tir"

  Son günlerde Yaşat Tüzün'ün Ankara, İstanbul'dan aday adaylığı koyacak dedikodularına cevap veren Tüzün, "Beni ben eden Bilecik’tir. Ben meclis başkanı da olsam, ben Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı yardımcısı da olsam, ben bakan da olsam, ben meclis başkan vekili de olsam bu onuru bu gururu yaşayacak olan Bilecik’tir, Bilecik olmalıdır. Bu onuru ve bu gururu başka bir ile yaşatmam söz konusu olamaz. Kötü gün dostu olan Bilecik, iyi günde de iyi gün dostu olmalıdır Bu duygu ve düşüncelerle eğer sizler de uygun görürseniz ben Bilecik Milletvekili aday adayı olmak istiyorum.

 Bu süreçte kısa bir kampanya yapmamız söz konusu olacak kısa bir süremiz var. Bu kampanya sürecinde ben CHP’nin dinamikliğine inanıyorum. İl başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe teşkilatımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız bu kampanyayı en iyi şekilde yürütecektir. Bu kampananın sonucunda Bilecik’ten 2 milletvekili çıkarabilme adına mu mücadeleyi yapabilirsek kazanan Bilecik olacaktır" dedi.

  "Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkacağız"

  Ardından 29 Mart 2009 günü yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı olarak 8 bin 756 oy alan ve 111 oyla Bilecik Belediye Başkanlığını kaybeden Av. Faik Akarkarasu aday adaylığını açıkladı. Akarkarasu yaptığı açıklamada, 24 Haziran günü yapılacak seçimlere az bir süre kaldığı belirterek, "Şuanda önümüzde çok önemli bir seçim var. Burada adayın kim olduğu önemli değil. Ülkenin değerleriyle, ülkenin fabrika ayarlarıyla oynandığı dönemde hepimize çok ciddi görevler düşüyor.

 Bunu size uzun, uzun anlatmaya gerek yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili her üye yüksek siyasal bilince sahiptir. Bu aşamada yoğun bir emek sarf edeceğiz. Bunu hep beraber sarf edeceğiz. Burada birinci sıra adaylık, ikinci sıra adaylık hiç önemli değil. Mustafa Kemal’in dediği gibi, ‘Söz konusu vatansa, gerisi teferruat’ anlayışla hep beraber ilçelerimizde, merkezde bu anlayışla çalışacağız. Öyle bir noktadayız ki o ışığı, o yükselişi görüyoruz.

 Şuanda kadınlar mutlu, şuanda gençler memnun. Şuanda halkta bir kıpırtı var. Ben bu anlayışla milletvekili aday adaylığını kendime bir görev bildim. Burada bireysel ve kişisel talepten öte hep beraber başarının peşinde koşmanın iradesini toplumda gördüm. Kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, emeklisiyle, işçisiyle, memuruyla tüm toplum kesimleriyle hepimizin Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkacağız. Bu inançla aday adayıyım" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle