VATANDAŞIN SORDUĞU İKİ TEMEL SORUYU CEVAPLADI

   Cumhuriyet Halk Partisi'nden 31 Mart günü yapılması planlanan yerel seçimler için İl Genel Meclisi Üyeliği için partisinden aday adayı olan Janrat Karaahmet, neden aday adayı olduğunu açıkladı.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
02 Kasım 2018 Cuma 13:05
902 Okunma
VATANDAŞIN SORDUĞU İKİ TEMEL SORUYU CEVAPLADI
banner15
banner18

   Cumhuriyet Halk Partisi'nden 31 Mart günü yapılması planlanan yerel seçimler için İl Genel Meclisi Üyeliği için partisinden aday adayı olan Janrat Karaahmet, neden aday adayı olduğunu açıkladı.

Karaahmet, vatandaşların kafasında soru işaretlerini gidermek gerektiğini belirterek, "Yüz yüze görüşmelerde (bana çoğunlukla doğrudan dile getirilmese de) kafalarda olduğunu bildiğim iki temel sorunun muhatabı oldum. Birincisi 'Şimdi sen neden bu görevi istiyorsun?' ikincisi de 'Tamam da neden seni seçelim?'  soruları ile karşı karşıya kaldım.  Bu soruları sözlü olarak yanıtlamaya çalışsam da malumunuz, söz uçar yazı kalır. Burada bunlara kısaca yanıt vermeye çalışacağım" dedi.

"Elimizi taşın altına koyarken ya da çorbaya tuzu atarken hiç bir kişisel beklenti içine girmedik"

Karaahmet bu soruların birincisini yanıtlayarak, "Bildiğiniz gibi CHP 12 Eylül rejimi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi olan CHP'yi siyasal yaşamdan tasfiye etmişti.  1990'lı yılların başında partinin hukuksal olarak yeniden ayağa kalkması imkanı doğdu. Türkiye genelinde pek çok değerli insan büyük bir özveriyle CHP'nin yeniden ayağa kaldırılıp siyaset sahnesine girmesine öncülük ettiler. Bendeniz de CHP Bilecik İl Örgütünün kurucu kadrosunda yer alma gururunu yaşadım. Gurur diyorum, çünkü ülkemizin esenliği ve geleceği için CHP'nin Türk siyasi hayatındaki varlığını olmazsa olmaz görüyorduk. Elimizi taşın altına koyarken ya da çorbaya tuzu atarken hiç bir kişisel beklenti içine girmedik, partimiz için yaptığımız her şeyin ülkemizin yararına olduğu inancı ve tarihi bir misyonun parçası olma hissiyatı ile yaptık. Sonuç olarak CHP bir avuç değerli insanın büyük emeği ve özverisiyle kuruldu ve il genelinde başarıyla örgütlendi. Biz de misyonumuzu tamamlamanın rahatlığı ile bayrağı yeni kadrolara teslim edip geri çekildik. Bugüne geldiğimizde, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde hiç olmadığı kadar CHP'ye ihtiyaç duyduğu bir dönemi yaşıyoruz. Cumhuriyet'in tüm kazanımları halkımızdan koparılıyor. Bu gidişi durdurma potansiyeli olan tek kurum CHP'dir ve yitirdiklerimizi halkımıza geri verecek olan da yine partimizdir. Önümüzdeki yerel seçimlerin Cumhuriyetimizin geleceği için son dönemeç olduğu kanısındayım.  Bendeniz çok şükür emekliyim, ekonomik da olarak fena durumda değilim. Başımı sokacak bir evim, harika bir ailem, emeklilik günlerimin keyfini paylaşacağım rengarenk dostlarım, arkadaşlarım var. Yani aktif siyasetten beklenti içine girecek bir hayat çizgim yok. Aday adaylığı meselesini öncelikle Atatürk'ün gençliğe hitabesinde bize yönelttiği bir talimat olarak değerlendiriyorum. Çocuklarımıza ve gelecek nesillere çok daha iyi bir ülke, daha yaşanabilir bir şehir bırakmak için hepimizin elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için örgütlü siyasetin içinde yapabileceğimiz en iyi şey ne ise ona talip olmamız gerekiyor. Ben de partimi en iyi temsil edeceğim yerin İl Genel Meclisi olduğunu düşündüğüm için burada bir görev talep ediyorum. Özetle, talep ettiğim görevden hiç bir menfaat beklentisi içinde değilim. Cumhuriyeti kuran nesil ile onu yaşatması gereken gelecek nesle borcumuz olduğu için İl Genel Meclisi aday adayıyım. Partimi  en iyi temsil edebileceğim yer olduğu için İl Genel Meclisi üye aday adayıyım. Ve bu görevi en iyi yapacak olan kişinin ben olduğuma inandığım için aday adayıyım" dedi.

"Devrimci gelenekten gelen uzun siyasi tecrübem nedeniyle"

Janrat Karaahmet, vatandaşların kendisine sorduğu ikinci sorunun yanıtını vererek, "Toplumun hemen her kesimiyle, her siyasi görüşten insanla ve hemen her kurumla diyalog kurabildiğim için. Devrimci gelenekten gelen uzun siyasi tecrübem nedeniyle. Siyasi rakiplerimizin en geniş oy aldığı, buna karşın siyasi iktidarın en fazla mağdur ettiği kesim olan köylülerimizin sorunlarını uzun zamandır yakından gözlemlediğim için. Yerel yönetimin yaptığı yanlışların farkında olduğum ve köylünün ve köylerin sorunlarıyla ilgili pek çok proje-politika üretebilecek durumda olduğum için. Bilecik'te Emekliler Derneği'nin kurucusu olarak hem emekli kesimin sorunlarıyla kurumsal düzeyde ilgilendiğim, hem de sivil toplumun önemli bir aktörü olduğum için. Ülkenin ve CHP'nin çıkarlarını daima kişisel çıkarlarının üstünde tutan insanların siyasette daha aktif konuma geçmeleri gereken bir dönemi yaşadığımızdan; kendimi bu konuda özellikle vasıflı, eli iş tutacak, varlığıyla partimizi güçlendirecek gençlerimize örnek olabilecek, onların partiye üye olup görev talep etmelerinin önünü açabilecek bir ağabey pozisyonunda gördüğüm için. Janrat Karaahmet olarak en büyük dileğim, partimizin bu son dönemeçten güçlenerek çıkıp Cumhuriyet'in kazanımlarını kısa zamanda topluma geri vermesi ve görevimi yerine getirmenin iç huzuruyla aktif siyasetten yine çekilip ömrümün geri kalanında ağız tadıyla emeklilik günlerimin keyfini sürmektir" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YORGUN DEMOKRAT 2018-11-02 13:57:25

Bileciğimizin yakın siyasi tarihine baktığımızda Janrat bey Kemal CİCİ bey devrimci geleneğin unutulmaz simalarındandır bu görev önce Partimiz daha sonrada halkımız tarafından kendilerine tevdi ediidiğinde bu görevi en iyi yerine getireceğinden şüphemiz yoktur bu yolda kendilerine ve yoldaşlarına başarılar dilerim...

Avatar
HERHANGİ BİRİ 2018-11-02 16:25:34

Sevgili YORGUN DEMOKRAT abi, bizim çocukluğumuz onların yılmaz Devrimci Mücadelesini izlemekle geçti onlar bizim İdolümüzdü onları kendimize örnek alarak bu günlere geldik ve belli yerlerdeyiz şimdi siyaset uzun soluklu bir olaydır dün neysen bugünde o olmak gerekir bizim kuşak o şahıslarda bunu en üst perdede görüyor ve destekliyor bütün dostlara en içten Devrimci Selamlarımla

Avatar
Ali Bey 2018-11-03 01:06:52

Mesela ilimizde fabrikaların işçi çıkarması ile işsiz kalan vatandaşlar hakkında ne düşünüyorsunuz çözüm öneriniz nedir Janrat Bey?

Avatar
Mustafa Adil 2018-11-03 01:08:10

Sevgi yolu ve asfalt üstüne asfalt hakında fikriniz nedir Janrat Bey ona göre size oy vericez de? Şehrin gündemine dair fikriniz nedir yani!

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle