SUNGUR TURAN'DAN BARIŞ ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr. Sungur Turan, 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

24 Mart 2014 Pazartesi 11:37
914 Okunma
SUNGUR TURAN'DAN BARIŞ ÇAĞRISI
banner15

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr. Sungur Turan, 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Dr. Sungur Turan’ın açıklamasının “Bütün insanlara kendinizi sevdirmemiz mümkün değildir. Başlangıçta adeta aynı teknenin içinde hamurumuzu yoğuran ve hepimizi birbirimizden farklı yaratan gücün temel mesajı tek değil midir?

Çağrı ve uyarı ortak değil midir? Bütün insanlara kendimizi sevdirmemiz mümkün olmasa da, asıl görevimiz adil olmak değil midir? Siyasi Partilerin temel görevi bulundukları ülkenin insanlarına hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmek değil midir?

Fark gözetmeksizin adil olması, kimseyi ötekileştirmeden ekonomik, sosyal, siyasal veya gündelik yaşamlarında evrensel hukuk ilkeleri içinde her bireyin hakkı olan davranışını ve yaşam şeklini belirlemek değil midir? Toplumsal farklılıkları eşit, çoğulcu ve anayasal yurttaşlık ilkesi ile kucaklamak ve ayrımcılığın önüne geçmek değil midir?

Asıl olan; Etnik ve inanç farklılıklarımızı ayrımsız sahiplenecek, gelişmenin, hoş görünün ve barışın Türkiye’sini kurmaktır. Kültürel hakların çoğulculuk anlayışı çerçevesinde güvence altına alınacağı ve farklı kimliklerin özgürce yaşamasını sağlamaktır. Önyargıları ortadan kaldırmak, dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirmektir. Şimdi Kardeşlik Zamanıdır. İktidarın kendisinden başkasını yok sayan anlayışına karşın. İktidarın ölümü tatmış gencecik bedenlerin ardından yuh çektirmesine karşın. İktidarın kendisi gibi düşünmeyeni yok saymasına karşın.

 

İktidarın taraf olmayanı, bertaraf edeceğim savıyla ötekileştirdiklerini çete, şebeke, eşkıya görmesine karşın. İktidarın “Ben” anlayışına verilecek ders bu seçimlerle başlayacaktır. Şimdi bizlere yüklenen adil olma sorumluluğu yerine getirme, şimdi ve daima birlikte olma zamanıdır. Şimdi Kardeşlik zamanıdır. 30 Mart 2014 Yerel Yönetimler seçimlerinde; Hepinizi Kardeş olmaya çağırıyoruz “ dedi.

Son Güncelleme: 24.03.2014 11:37
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPSungur Turan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle