SON NOKTAYI KOYDU

   Kent Konseyi Başkanı ve geçmiş dönem CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen, geçtiğimiz günlerde yaşanan "Belediye Meclisi Kim Yönetecek" polemiğine son noktayı koyarak, "Belediye Başkanı Semih Şahin Belediye Başkan Vekili olarak atadığı Semih Tuzak meclisi yönetebilir. Yasa böyle emrediyor" dedi.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
09 Aralık 2019 Pazartesi 11:41
1179 Okunma
SON  NOKTAYI  KOYDU

   Kent Konseyi Başkanı ve geçmiş dönem CHP Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen, geçtiğimiz günlerde yaşanan "Belediye Meclisi Kim Yönetecek" polemiğine son noktayı koyarak, "Belediye Başkanı Semih Şahin Belediye Başkan Vekili olarak atadığı Semih Tuzak meclisi yönetebilir. Yasa böyle emrediyor" dedi.

 Özgen yaptığı açıklamada, Perşembe günü yapılan meclis toplantısının Semih Tuzak tarafından yönetilmesinde usul ve yasa yönünden bir yanlışlık bulunmamakta olduğunu belirterek, "5393. Sayılı Belediye yasasına göre belediye başkanlığı seçimlerinin kesinleşmesinden 5 gün sonra belediye başkanının başkanlığında belediye meclis toplantısı yapılır. Yasa gereği geçici olarak en genç iki divan katibi seçilir ve Meclis toplantısına başlanır. Meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, en az iki katip üye seçilir. Katip üyeler sevildikten sonra en genç iki üye yerini seçilmiş katip üyelere bırakır. Meclis toplantılarının gündemi belediye Başkanı tarafından belirlenir ve toplantıyı belediye Başkanı yönetir. Belediye bakın tarafından belediye Başkan vekili olarak birisi görevlendirilmiş ise ( Belediye Başkanı Semih Şahin belediye Başkan vekili olarak Semih Tuzak’ı görevlendirmiş) belediye başkanının olmadığı meclis toplantılarını belediye başkan vekili yönetir. Yasa böyle emrediyor. Belediye Başkan vekili de yoksa yasaya göre belediye meclisi birinci Başkan vekili oda yoksa ikinci Başkan vekili yönetir. Geçen dönem Selim Yağcı belediye Başkan vekili seçmediği için Meclis oturumlarında bulunmadığı durumlarda oturumları birinci meclis başkan vekili olarak Şadan Turan yönetti. Perşembe günü yapılan meclis toplantısının Semih Tuzak tarafından yönetilmesinde usul ve yasa yönünden bir yanlışlık bulunmamaktadır. Memur ve atanmış belediye Başkan yardımcılarına meclisi yönetemez. Ancak belediye bakanının görevlendirdiği belediye Başkan vekili meclisi yönetir" dedi.

"Belediye başkanlığına vekaleten bakan kişi tüm toplantılarda vekil olarak görev yapar"

Özgen açıklamasının devamında, "5393 sayılı yasanın 40. maddesine göre belediye başkanı belediye Meclis üyeleri arasından belediye Başkan vekili seçer. Belediye başkanının tüm yetkilerine sahip olan Başkan vekili belediye başkanının olmadığı toplantılarda belediye başkanlığına vekaleten tüm toplantılarda vekil olarak görev yapar. CHP’nin parti okulunda görevli birisi  ve yerel yönetimlerden mezun olmuş bir kişi olarak belediye meclis üyelerimize bu doğrultuda Ağustos ayında Bilecik’te eğitim verdiğimizi belirtmek isterim. Niyetim kimseyi tenkit etmek veya yanlış aramak değil Bilecik halkına bu konuda doğru bilgileri aktarmaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle