POYRAZ;

01 Nisan 2014 Salı 14:31
1753 Okunma
POYRAZ;

Bilecik Ak Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, bugün katıldığı İnönü Şehitleri anma programı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Poyraz, "Benim aramın kötü olduğu internet sitesi veya gazetisi varmı bilmiyorum. Duruşumuz düşünce yapımız motomok uyuşmasada en azından oturup konuşuyorz. Diğer arkadaşlarlada bu anlamda 12 Yıldır Milletvekiliyim zaman zaman böyle, gel gitler olmuşsa bile biz basını vatandaşımızın haber alma anlamında saygı değer bir meslek olduğunu düşünüyoruz. 

Şimdi o arkadaşlarımızın bizimle olan ilişkilerindeki daha önce iyiydide şimdi kötüye dönüşmesinin temel sebebi o arkadaşlarımızdan kaynaklanıyor. O arkadaşlarımızın şuandaki paralel yapıyla olan doğrudan veya dolaylı ilişkilerinden kaynaklanıyor birinci boyutu bu.

İkincisi ise, basının şöyle bir sorumluluğu olması lazım. Yani aktörler kimse, bunlar siyasi aktör olarabilir ekonomik aktör olabilir, diğer sivil toplum kuruluşları olabilir, onların faliyetleri olarak yapılanlar neyse bunları alırsınız zaman zaman elbette bunu olumlu olumsuz yorumlayabilirsiniz. Ama bize yönlendirme veya diğer bürokratlara sivil toplum kuruluşlarına yönlendirme hakkı sizde yok. Olanı aktarma noktasında bir gayretiniz olması lazım. Ama siz toplum mühendisliğine soyunupta kişiyi, siyasetçiyi, yöneticileri doğrudan doğruya yönlendirmek, yönetme iddiasıyla kalkarsanız bu gazeticilik falan değil. Bu arkadaşlarımızın arkasında sivil insiyatif ayaklarına başka arkadaşlarımızın olduğunu ifade edebilirim. O arkadaşlarımız kendi kendilerine siyaset mühendisliğine toplum mühendisliğine kalkıştılar. Bunu zannetmeye çalıştılar. Genel anlamda paralel yapının şantaj kaset montaj bunlara tanık olduk ama Bilecik genelindede bu anlamda paralel yapıya yakın bazı arkadaşlarımızın böyle antin kuntin işlerle birilerini dize getirme birilerini dizayn etme birilerini adam etme gibi role soyunmuş olduklarını bu süreçte görmüş olduk" dedi.

Ayrıntılar Videoda..

Son Güncelleme: 01.04.2014 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle