OTURARAK PROTESTO ETTİLER

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanlığı, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan OHAL’e karşı oturma eylemi yaptı. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
16 Nisan 2018 Pazartesi 14:57
1347 Okunma
OTURARAK PROTESTO ETTİLER

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanlığı, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılan OHAL’e karşı oturma eylemi yaptı. 

   Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Aile Çay Bahçesi önünde toplanan bir grup CHP'liler 16 Nisan referandumunun yıldönümü nedeniyle tüm illerde eş zamanlı olarak oturma eylemi yaptı. 1 saat boyunca oturan partililer belli aralıklarla sadece alkışlayarak tepkilerini gösterdiler.

 Daha sonra basın açıklaması yapan CHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar, Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçtiğini hatırlatarak, "15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşrutiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır.

 Sivil darbe ortamında ‘Evet’ demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklediği ‘Hayır’ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır.  Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir.

 Türkiyeyi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir.  Bizim talebimiz kesindir; Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. 

 Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 İlindeki meydanlardan Ankara'yı uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle