OĞUZ SERTLER PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLDİ

Bilecik İl Genel Meclisi Ocak ayı 5’inci birleşiminde görüşülen 8  gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler AK Parti'den ‘Geçici İhraç’ edildi, komisyon üyelikleri düşürüldü. 

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
08 Ocak 2018 Pazartesi 15:54
1820 Okunma
OĞUZ SERTLER PARTİSİNDEN İHRAÇ EDİLDİ
banner15

Bilecik İl Genel Meclisi Ocak ayı 5’inci birleşiminde görüşülen 8  gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler AK Parti'den ‘Geçici İhraç’ edildi, komisyon üyelikleri düşürüldü. 


  Bilecik İl Genel Meclisi toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda günün ilk maddesi olan, Bilecik İl Özel İdaresi’nin farklı birimlerinde 4734 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuatı hükümleri uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yapılan ihalelerle hizmet alımı yöntemiyle çalıştırılan taşeron işçi statüsündeki personelin, 696 sayılı KHK’nın ilgili hükümleri gereğince çalıştırılabilmesi için, Bilecik İl Özel İdaresi bünyesinde hizmet vermek üzere şirket kurulması gerektiğinden, bu kapsamda şiddet kurulmak üzere Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreterine yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün ikinci gündem maddesi olan, Bilecik İl Özel İdaresi’nde sözleşmeli ve tam zamanlı olarak 2018 yılı içerisinde 1 adet makine mühendisi, 2 adet inşaat mühendisi, 1 adet şehir plancısı, 1 adet mimar, 1 adet peyzaj mimarı ve 1 adet ekonomist çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün 3’üncü maddesi olan, Bilecik İl Özel İdaresi’nde çalışan memurların bulundukları kadroların müktesebinden dolayı bir üst kadroya ihtiyaç duyulduğundan kadro değişikliği talebi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

 Günün dördüncü gündem maddesi olan, Bilecik’in Söğüt İlçesi Çaltı Köyündeki bazı  taşınmazların mevcut imar planında park alanı, açık pazar alanı, hal alanı, terminal alanı ve yol olarak belirtilen alanın spor rezerv alanı olarak imar planının revize edilip edilemeyeceği hususunda komisyondan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün altıncı maddesi olan, Bilecik’in Osmaneli İlçesi Orhaniye Köyü 107 ada 5-6-7-8-9-10 parsel numaralı taşınmazlar ile ekli imar plan taslağında bulunan alanlarında Tuyat Elektirk Üretim A.Ş. tarafından “Hidroelektrik Santrali” yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması hususunda komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 Günün yedinci maddesi olan, Bilecik İl Özel İdaresi’nde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi gereği çalışan personellerin 2018 mali yılı için sözleşmelerinin yenilenmesi ve net ücretlerinin belirlenmesi hususunda komisyondan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Günün son maddesi olan İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından yürütülen işlere ait 2018 yılına ait inceleme etüt bedellerinin belirlenmesi talebi hakkında komisyondan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Görüşülen gündem maddelerinin ardından İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler öbür ay ki toplantının 1 Şubat Perşembe günü yapılacağını belirtti.

  İl Genel Meclis Başkanı AK Parti'den ‘Geçici İhraç’ edildi


  Bilecik İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler meclis başkan seçimlerinde AK Parti'nin adayı Serkan Yıldırım'ı desteklemeyerek kendi aday olmuştu. Muhalefetin de oyları alan Sertler İl Genel Meclis Başkan olmuştu. Bu süreç sonrası Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in bağlı bulunduğu AK Parti'nin ‘Geçici İhraç’ kararı onaylandı. Bilecik Valiliği’nden konuya ilişkin gelen yazısı Bilecik İl Özel İdaresi’ne gönderilerek, Sertler’e tebliğ edildi. Bu tebliğe göre, İl Genel Meclis Başkanı Sertler’in AK Parti’den ilişkisi kesilerek, denetim komisyonu üyeliği de düşürüldü. Sertler’in üyeliğinin düşmesinin ardından denetim komisyonu üyeliğine Bilecik İl Genel Meclisi AK Parti Meclis üyesi Nihal Arslan seçildi.


  Ayrıca, Bilecik Valiliğince gönderilen yazıyla MHP Meclisi üyesi Orhan Uğur’un parti üyeliği de düşürüldü. Orhan Uğur’un görev aldığı Bilecik İl Özel İdaresi Plan ve Bütçe, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeliğine MHP’den Osman Varolu ve Haluk Filizli getirildi.

Son Güncelleme: 08.01.2018 16:01
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilecikli 2018-01-09 10:42:38

Geçici ihraç olduğu, süresinin dolmak üzere olduğu anda ortaya çıkıyo, kesin ihraç gibi algı oluşturulmaya çalışılıyor, 1 ay sonra bütün üyelik haklarına yine sahip olacak, o zaman ne diyecekler , demekki haksızlık yapılmış, Bilecik Ak Partide, Merkez de buna dur, siz yanlış yapıyorsunuz demiş

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle