MİLLETVEKİLİ TÜZÜN, "YALAKALIKTA ÇAĞ ATLADILAR"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasoyfa Camisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan’a destek çıkan İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
02 Haziran 2021 Çarşamba 16:32
506 Okunma
MİLLETVEKİLİ TÜZÜN, "YALAKALIKTA ÇAĞ ATLADILAR"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasoyfa Camisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan’a destek çıkan İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

Tüzün; “Kaymakam, Atatürk’e hakaret eden imamı savunan tweet atıyor, sonra siliyor, yalakalıkta çağ atladılar” dedi.

Ayasofya camisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan’a tepkiler devam ediyor. İmama sosyal medyasından destek mesajı veren İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz’e ilk tepki CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’den geldi. Tüzün öncelikle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yalakalık uğruna tweet atıyorsun, sonra korkudan siliyorsun. Yüzyılın Lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imamı savunan İnhisar Kaymakamını kınıyorum. İnhisar İlçemize yakışmayan bu zat’ın derhal görevden alınmasını Bilecik halkı adına talep ediyorum” dedi.

Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi veren Tüzün şu açıklamaları yaptı; “28 Mayıs Cuma günü Ayasofya camisinde Cumhurbaşkanının bulunduğu bir programda kendini imam diye tanıtan ama bölücülük yapmayı kendine hedef koyan Mustafa Demirkan adlı şahıs Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmiştir. O günden itibaren kendisi hakkında gerekli işlemin yapılmasını her fırsatta dile getirmemize rağmen hiç bir işlem yapılmamıştır. Bu işlemin yapılmaması hükümetin de aynı düşünceyi sahiplendiğini apaçık göstermektedir. Bilecik İlimize bağlı İnhisar İlçemizin Kaymakamı bu imamı sahiplenmiş ve kendisine destek amaçlı sosyal medya hesabında paylaşımda bulunmuştur. Fakat ne hikmetse MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de imam hakkında görüşlerini dinledikten sonra olsa gerek ki bu paylaşımı silmiştir. Yani yalakalık uğruna bir şey yapmış, arkasından yalakalık uğruna başka bir şey yapmıştır. Bunlar yalakalıkta çağ atlamışlardır. Bunların zihniyetinde liyakat kültürü olmadığı için yalakalık ile bir yerlere gelebileceğini düşünmüşlerdir. Geçmişte sosyal medya hesaplarında kimler ile fotoğraflar olduğu apaçık ortadadır. Kimleri destekleyen nitelikte paylaşımlar yaptığı ve bu paylaşımların son dönemde yaşanan olaylar neticesinde silindiği de ortadadır. İnhisar ilçemize yakışmayan bu Kaymakam derhal görevden alınmalıdır. Bu ve buna benzer açıklama yapan devlet görevlileri hakkında gerekli işlemler yapılmalıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ortak değerimizdir, ona saygısızlık etmek kimsenin haddine değildir. O kişilere en güzel cevabı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları verecektir.” dedi.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorduğu sorular şu şekildedir.

  1. Ali Açıkgöz’ün kaymakam atanması süresinde, kendisi güvenlik soruşturmasını imzalayan ve referans olan kişiler hakkında bir araştırma yaptırarak, hain terör örgütleriyle bağlantısı olup olmadığı hususunu aydınlatmayı düşünüyor musunuz?
  2. Temsil ettiği kaymakamlık makamını da göz önüne aldığımızda toplumda infiale yol açan sosyal medya paylaşımı yapan ve daha sonra silen kaymakam Ali Açıkgöz’ün yaptığı provakatif girişimi ile ilgili bakanlığınız bünyesinde işbirlikçilerinin olup olmadığı konusu hakkında araştırma ve soruşturma emri verecek misiniz?
  3. Gaflet ve dalalet halinde olan İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz’ü vakit kaybetmeden açığa almayı ve idari soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Son Güncelleme: 03.06.2021 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle