MHP'DEN SERT AÇIKLAMA

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Başkanı Fatih Yaşar, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkartmalarıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
17 Ocak 2020 Cuma 10:28
1270 Okunma
MHP'DEN SERT AÇIKLAMA

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Başkanı Fatih Yaşar, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan işçi çıkartmalarıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

  Yaşar, Belediye Başkanı Semih Şahin’i sert sözlerle eleştirirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Namus Sözü” nü hatırlatarak,  "Meydana değil, vicdana gelin işçilere kıymaktan vazgeçin insanların ekmeği ile oynamayın. Bugüne kadar hep ‘Borç çok, para yok’ mazeretiyle 10 ayı eskiten CHP’li Semih Şahin yönetimi, bu zaman diliminde maalesef Bilecik için çakılan bir çivi ile değil, toplu işçi kıyımlarıyla,usulsüzlüklerle, eğlenceler ve eski yönetimi eleştirilerle gündeme geldi.Şenliklere, ilan-reklama, konserlere kesenin ağzı açılırken, Bu soğuk kış günlerinde alnının teri ile helal rızkını kazanan insanlarının sofrasına giden ekmeğin önü kesildi.31 Mart yerel Seçimlerinden önce CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Bütün İşçilere namus sözü veriyorum. Eğer kazandığımız bir belediye de Belediye Başkanı Haksız yere işine son verirse, ben o işin peşine düşeceğim ve tekrardan o konumuna geri getireceğim” diye namus sözü verdi, kendisini verdiği sözü tutmaya davet ediyorum. Hali hazırda Bilecik belediye Başkanlığı makamında oturan zatı muhterem ise Türk Milletinin Gözünün İçine baka baka işçileri çıkarmayacağını şu şekilde ifade etmişti. Gelmeden önce ekmek dediniz, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız ancak görüldüğü üzere bu kış günlerinde işçi kardeşlerimiz çaresiz durumda bırakılmıştır."

"Madem işçi kıyımı yapacaktınız neden 150 kişiyi işe aldınız?"

Yaşar açıklamasının devamında, "Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve yönetimi, Bilecikli hemşehrilerimize ve Bilecik’e yaptığı yanlışlarda maalesef ısrar ediyor. Bu yanlışlar, şehrimize vatandaşlarımıza ciddi zararlar veriyor. Bugün gelinen noktada sizin daha dokuz aylıkken verdiğiniz sözlere ne oldu? Seçimden önce tasarruf dediniz, belediye de personel fazlalığı var dediniz, seçimden sonra yaklaşık olarak 150 kişiyi işe aldınız. Sizin tasarruf yönteminiz bu mudur? Madem işçi kıyımı yapacaktınız neden 150 kişiyi işe aldınız? Yoksa aldıklarınız seçimden önce söz verip mecbur kaldığınız yandaşlarınız mı?. Mağdur olan hemşehrilerimizin yanındayız. Mağdur kim olursa olsun, hepsi bizim vatandaşımızdır. Partilimiz olsun veya olmasın hepsi bizim insanımızdır, hepsi kıymetlidir ve vazgeçilmezimizdir. Hukuki çerçevede, meşruiyet içinde arkadaşlarımızın yanındayız her şartta yardımcı olmaya hazırız. Meydana değil, vicdana gelin; işçilere kıymaktan vazgeçin, insanların ekmeğiyle oynamayın" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle