MERAL AKŞENER ADAYLIĞINI SÖĞÜT'DE RESMEN AÇIKLAYACAK

8 Mayıs'a kadar yapacağı en kritik ziyaretlerden birisi ise Söğüt'e olacak. Akşener yurt gezileri için hayli ilginç bir rota belirledi.

19 Nisan 2016 Salı 03:48
1217 Okunma
MERAL AKŞENER ADAYLIĞINI SÖĞÜT'DE RESMEN AÇIKLAYACAK

  8 Mayıs'a kadar yapacağı en kritik ziyaretlerden birisi ise Söğüt'e olacak. Akşener yurt gezileri için hayli ilginç bir rota belirledi.

 

 

Osmanlı'nın kuruluşundaki kadının rolünü hatırlatacak 23 Nisan'da Söğüt'e gidecek olan Akşener, Ankara'ya demokrasi mesajını Osmanlı'nın kuruluş tohumlarının atıldığı bu ilçeden verecek. "Kadın liderin" töreye aykırı olmadığını vurgulayacak.

Ankara 12.Sulh Hukuk Mahkemesi'nin vereceği kararı Ankara'da takip etmek için yurt gezilerine ara veren Meral Akşener, mahkemenin kurultay toplamak üzere çağrı heyeti görevlendirmesi üzerine, yurt gezilerine devam etme kararı aldı. Akşener, TBMM'nin kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan'da Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Söğüt'te, "demokrasi" mesajı verecek.

 

 

 

 Tarihi acıdan önemli merkezler Akşener, mahkeme süreci sebebiyle ara verdiği yurt gezilerine yeniden başlıyor. Akşener, 8 Mayıs'ta kurultayın kesin olarak toplanacağı görüşünde. Bu sebeple, büyük ağırlıkla delegeye yönelik programlarla kurultaya hazırlanacak. 8 Mayıs'a kadar yapacağı en kritik ziyaretlerden birisi ise Söğüt'e olacak. Akşener yurt gezileri için hayli ilginç bir rota belirledi.

Ara verdiği yurt gezilerine 20 Nisan'da Hatay'a giderek başlayacak. Hatay, halkoylaması ile Türkiye Cumhuriyetine katılma kararı alması sebebiyle özel bir şehir. Akşener, ertesi gün, 21 Nisan'da ise Selçuklu Başkenti Konya'ya gidecek. Tarihi değiştiren kadın liderler Akşener 23 Nisan'a ise İstanbul'dan karayolu ile Bursa'ya gidecek. Buradaki programının ardından 23 Nisan'da, TBMM'nin kuruluş yıldönümünde, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Söğüt'te olacak. Söğüt'te Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi Türbeleri'ni ziyaret edecek olan Akşener'in, asıl ve en önemli mesajlarından birisi, 7 cihana hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluşunda, büyük rol oynayan "kadınlar" olacak. Kayı Boyu'nu Söğüt'e taşıdığı rivayet olunan Süleyman Şahın eşi Hayme Hatun, Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey'in annesi Halime Hatun'u işaret edecek olan Akşener, Türk devlet geleneğinde "kadın liderin" töreye aykırı olmadığı mesajını verecek.

 

 

 Akşener, TBMM'nin açılış yıldönümünde Söğüt'ten genel merkeze tabanın "demokrasi" talebini iletecek.

 

 

 

Son Güncelleme: 19.04.2016 03:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle