KURULTAY İÇİN İMZA SAYISI...

CHP’de kurultay yarışında imza sayısı 526’ya ulaştı

19 Temmuz 2018 Perşembe 12:42
412 Okunma
KURULTAY İÇİN İMZA SAYISI...
banner15

CHP’de kurultay yarışında imza sayısı 526’ya ulaştı

CHP'de Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP'lilerin sayısını açıkladı. Tüzün, kurultay için 3 günde toplanan imza sayısının 526’ya ulaştığını söyledi. Tüzün, Mecliste, CHP Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu ile basın toplantısı düzenledi. CHP’de seçimli olağanüstü kurultay gerçekleştirilmesi için üç gün önce çağrıda bulunduklarını anımsatan Tüzün, delegelerin özgür iradeleriyle bu çağrıyı dikkate alarak ücretlerini de ceplerinden ödeyerek notere gittiklerini aktardı. Bu taleplerin hem ıslak imzalı noter kağıtlarıyla hem de noterden hemen sonra bizzat fotoğraflarla kendilerine gönderildiğini bildiren Tüzün, bazı noterlerin hazırlanan nüshaları CHP Genel Merkezine de gönderdiğini, imza sayısıyla ilgili bu nedenden dolayı polemik yapıldığını ifade etti. Noterde atılan imzaların salt çoğunluğa ulaştığı zaman iradenin teşekkül etmiş olacağını söyleyen Tüzün, bu akşam ya da en geç yarın yeter sayıda imzanın toplanacağını, bu imzaları haftaya yetkili makamlara ulaştıracaklarını dile getirdi. Noter talepname ve beyannamelerinin ellerinde olduğunu ve basın mensuplarının inceleyebileceklerini vurgulayan Tüzün, “Kimseden sakladığımız gizlediğimiz belge yok. Hepsini tek tek sayabilirsiniz.” dedi.

“FAZLASI VARDIR EKSİĞİ YOKTUR”

PM Üyesi Gaye Usluer de toplanan imza sayısıyla ilgili bilgi verdi. “Bu bir küskünler hareketi değildir.” diyen Usluer, ortaya çıkacak sonuç ne olursa olsun delegelerin kararı olacağını belirtti. Usluer, dün akşam saat 17.00 itibarıyla seçimli olağanüstü kurultay talebiyle verilen imza sayısının 521 olduğunu, buna bu sabahki verilerin dahil olmadığını bildirdi. Yeniden söz alan Tüzün, açıklamayı yaparken, 5 imza bilgisinin de kendisine ulaştığına işaret ederek “Toplam imza sayısı 526 olmuştur. Fazlası vardır, eksiği yoktur. Bugün 600’ü geçeceğine yürekten inanıyoruz. Salt çoğunluğun çok üzerinde imza toplanacaktır.” diye konuştu. Tüzün, 1245 delege olduğunu hesapladıklarını kaydetti. Selin Sayek Böke’nin de genel başkan adayı olarak isminin zikredildiğinin aktarılması üzerine Tüzün, “Yeterli imzayı toplayan herkesin genel başkan adayı olma hakkı var.” dedi. Tüzün, bir başka soru üzerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberi olmadan bazı MYK üyelerinin delegeleri telefonla arayarak “İmza atmayın.” ya da “İmzanızı geri çekin.” dediklerini tespit ettiklerini öne sürerek “Bu yaklaşım doğru değil. Delegelerimiz ne yapacaklarına hür iradeleriyle karar verir.” değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ 

Son Güncelleme: 19.07.2018 12:45
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle